Litecoin bereikt nieuwe grote mijlpaal na halving in augustus

Stefan de Graaf


Litecoin (LTC) heeft recent een opmerkelijke groei in netwerkactiviteit laten zien. Volgens gegevens van IntoTheBlock bereikte het aantal actieve adressen op het Litecoin-netwerk een recordhoogte van meer dan 1,4 miljoen op 8 december 2023.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Recordtransacties en vergelijking met Bitcoin

Deze toename kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de introductie van de LTC-20 tokenstandaard, gebaseerd op de Litecoin Ordinals Protocols. Dit is een variant van Bitcoin’s BRC-20 standaard, bedoeld om tokens op het Litecoin-netwerk te creëren. Naast de groei van actieve adressen is ook het aantal Litecoin-wallets met een saldo gestegen, met meer dan 40% sinds het begin van het jaar.

Opmerkelijk genoeg overtrof het aantal transacties op het Litecoin-netwerk dat van Bitcoin (BTC) op verschillende momenten. Op 14 november bereikte het een piek van 1,09 miljoen transacties, vergeleken met 523.284 voor Bitcoin. Een soortgelijke trend werd waargenomen op 8 december. Litecoin-transacties bereikten 846.561, tegenover ‘slechts’  411.321 voor Bitcoin.

De invloed van de Litecoin halving

De start van de toename in netwerkactiviteit valt samen met LTC’s recente halvering in augustus, waarbij de beloning voor miners werd gehalveerd van 12,5 LTC naar 6,25 LTC. Historisch gezien leiden halvings vaak tot prijsstijgingen, zoals meerdere keren is gezien bij Bitcoin. In tegenstelling tot BTC, ondervond Litecoin echter een daling in waarde kort na de halvering.

Het halveringsevenement heeft de inflatie van nieuwe LTC-tokens wel met 50% verlaagd. Dit maakt deel uit van een vierjarige cyclus die bedoeld is om de schaarste van de munt te vergroten, net als bij BTC. Desondanks daalde de prijs van Litecoin kort na dit evenement, wat wijst op het ‘buy the rumour, sell the news’-fenomeen dat vaak in de cryptowereld wordt waargenomen. Gaan we dit ook bij de bitcoin halving in 2024 zien?

Hoewel de prijs van LTC momenteel onder druk staat, blijft de toegenomen activiteit op het netwerk een belangrijk signaal voor investeerders. Het laat namelijk zien dat het gebruik van het netwerk nog steeds op een gezond niveau staat.

Post Views: 94

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment