Legendarische investeerder ‘vreest’ oneindige groei van bitcoin koers

Stefan de Graaf


Foto: Shutterstock/Legendarische investeerder ‘vreest’ oneindige groei van bitcoin koers

Bitcoin (BTC) bereikte onlangs een nieuwe all-time high (ATH). Nu is het de vraag of de digitale munt door kan blijven stijgen. De oprichter en CEO van Pershing Square Capital Management, Bill Ackman, is in dat opzicht optimistisch en schetste een scenario waarin de BTC verder kan stijgen.

Ackman beschrijft een cyclus waarin de prijsstijging van bitcoin leidt tot meer mining activiteit en dus een hoger energieverbruik. Dit zorgt volgens de CEO er vervolgens voor dat de energiekosten en de inflatie hoger worden.

Bill Ackman benadrukt dat dit potentieel kan leiden tot een oneindige spiraal. Hierin zou de BTC koers kunnen blijven stijgen en worden de energiekosten steeds hoger. Uiteindelijk zal een economische instorting volgens Ackman onvermijdelijk zijn.


Bitcoin in gevecht met zilver na historische prijsopleving

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Kritiek Michael Saylor

Op X ging de crypto gemeenschap los op het commentaar van de Ackman. Michael Saylor, die met zijn bedrijf MicroStrategy miljarden dollars aan BTC bezit, bood aan om rechtstreeks met Bill in gesprek te gaan.

Saylor is van mening dat miners juist de elektriciteitskosten voor consumenten verlagen, en dus niet verhogen zoals de CEO doet vermoeden. Hij adviseerde Ackman om bitcoin te kopen, een investering waarin de CEO zich grotendeels afzijdig heeft gehouden.

De besturend voorzitter van MicroStrategy ziet BTC juist verschuiven van ‘beter goud’ naar een mogelijke concurrent voor de S&P 500-aandelenindex. Met de huidige marktwaarde van Bitcoin rond de $1,3 biljoen, tegenover de $40 biljoen van de S&P 500, ziet Saylor een potentieel voor de digitale munt die verder reikt dan alleen een veilige haven.

JPMorgan analist bezorgt om BTC stijging

De explosieve stijging van bitcoin heeft niet bij iedereen tot vreugde geleid, met name bij analisten van JP Morgan. Zij voorspellen dat deze significante koersstijging de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) kan weerhouden van het verlagen van de rentetarieven op korte termijn.

Marko Kolanovich, hoofdstrateeg bij JP Morgan, wijst op overmatige speculatie als drijfveer achter deze prijsstijging, wat een voorbode zou kunnen zijn dat het momenteel niet gepast is om de rentes te verlagen gezien het risico op het opnieuw aanwakkeren van inflatie.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment