Legendarische investeerder scoort miljardenwinst met deze 3 aandelen

Stefan de Graaf


In de wereld van investeren staat de Amerikaan Warren Buffett bekend als een van de grootste namen, een status die hij heeft verdiend door decennialang consistente en bizarre rendementen te genereren. Achter het succes van de belegger schuilt een relatief eenvoudige strategie. Dit beleid heeft ertoe geleid dat Buffett jaarlijks kan rekenen op een indrukwekkend bedrag van 3 miljard dollar aan dividenden, afkomstig van slechts drie kerninvesteringen. Is dit het geheim van zijn succes?


Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin

  • icon-finance

    Finance nieuws

De pijlers van Buffetts portfolio

De eerste pijler in Buffetts dividendstrategie is Chevron, een toonaangevende gigant in de olie- en gasindustrie. Met een investering van 28 miljard dollar in Chevron onderschrijft Buffett duidelijk zijn geloof in de blijvende waarde van fossiele brandstoffen, ondanks de groeiende druk op de sector vanwege klimaatverandering. Deze investering levert Berkshire Hathaway jaarlijks meer dan een miljard dollar op aan dividenden.

Een tweede belangrijke investering is Occidental Petroleum, een ander Amerikaans zwaargewicht in de olie-industrie. Met een belang van ongeveer 10 miljard dollar genereert deze investering bijna een miljard dollar aan dividenden voor Buffett. Het feit dat zowel Chevron als Occidental Petroleum een substantieel deel van hun inkomsten halen uit de winning en verkoop van ruwe olie, illustreert Buffetts vertrouwen in de langetermijnvooruitzichten van de fossiele brandstofsector. Op zijn minst interessant.

Tenslotte vormt de investeringsbank Bank of America een derde steunpilaar in Buffetts dividendinkomsten. Met een investering van 31 miljard dollar in deze financiële instelling, de tweede grootste bank ter wereld qua marktkapitalisatie, toont Buffett zijn voorkeur voor de traditionele economische structuur in plaats van bijvoorbeeld de innovatieve crypto sector. Deze keuze levert Berkshire Hathaway net geen miljard dollar op aan dividenden.

Geduld duurt het langst

Deze drie aandelen bij elkaar brengen dus zo’n $3 miljard in het laatje bij Warren Buffett. En dat is nog zonder eventuele koersstijgingen mee te nemen. Dit gaat puur om uitgekeerde dividenden.

Terwijl Warren Buffett zijn investeringsstrategieën blijft verfijnen, biedt zijn focus op bedrijven die rijkelijk dividenden uitkeren een belangrijke les voor beleggers wereldwijd. Zijn vermogen om substantiële inkomsten uit dividenden te genereren, laat duidelijk de waarde van een langetermijnbenadering in investeren zien. Vooral in een tijdperk waarin snelle winsten en volatiele markten vaak de krantenkoppen halen. Buffett bewijst dat een weloverwogen en gedisciplineerde benadering kan belonen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment