Laatste crypto aandelen massaal verkocht door enorme investeerder

Stefan de Graaf


ARK Invest is een groot Amerikaans investeringsfonds en focust zich de laatste jaren onder andere op de crypto industrie. Zo was de grootste allocatie van ARK tot voor kort GBTC, het ETF van Grayscale dat zich focust op bitcoin (BTC) gerelateerde aandelen. In oktober begon ARK echter met het verkleinen van deze positie, en op donderdag verkocht het fonds het restant van de positie volledig. Waarom doet ARK dit?


Bitcoin niet dood? Aantal doodverklaringen het laagst in 10 jaar

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

ARK Invest verkleint crypto investeringen

Via X meldt de bekende ETF-analist Eric Balchunas dat ARK op 28 december het restant van de GBTC positie, ter waarde van $200 miljoen, heeft verkocht. De helft hiervan, $100 miljoen, heeft ARK in BITO gestoken, een bitcoin futures ETF. Volgens sommigen is dit een tijdelijke allocatie. BITO biedt namelijk meer liquiditeit ten opzichte van een GBTC allocatie. Balchunas meldt dat deze investering in BITO ARK in één klap de op één na grootste BITO investeerder maakt.

Zoals gezegd begon ARK in oktober met het verkleinen van diens crypto gerelateerde investeringen. Naast de verkoop van diens GBTC aandelen werd ook de Coinbase (COIN) positie flink verkleind. Zo verkocht ARK 148.885 COIN aandelen voor een totale waarde van $27,5 miljoen. Dit blijkt uit een bericht op X.

Opvallende timing van ARK

De agressieve verkoop van crypto-gerelateerde aandelen komt op een opvallend moment. De goedkeuring van een Amerikaans bitcoin spot ETF lijkt namelijk steeds dichterbij te komen. Volgens Balchunas bestaat er een 99 procent kans dat er voor 10 januari een BTC ETF wordt goedgekeurd.

Wellicht dat ARK Invest zich voorbereidt op een zogenaamd “sell the news” event. Dit zou betekenen dat de bitcoin koers zal dalen nadat het ETF wordt goedgekeurd. Dit is een scenario waar veel mensen rekening mee houden, maar ARK klaarblijkelijk al helemaal. In een recent interview met Yahoo Finance gaf Cathie Wood, de CEO van ARK, aan dit scenario te verwachten.

“Degenen die zijn ingestapt en mooie winsten hebben behaald zullen waarschijnlijk “verkopen op het nieuws”. Dat is een uitdrukking die handelaren gebruiken. Er wordt een gebeurtenis verwacht, de prijs gaat omhoog, en dan tijdens het nieuws wordt er verkocht.”

Wood gaf echter in hetzelfde interview aan voor de langere termijn wel zeer optimistisch over de bitcoin koers te zijn.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment