Krijgt Andrew Tate zijn Bitcoin terug? Rechtbank herziet inbeslagname

Stefan de Graaf


Te midden van de voortdurende juridische problemen van de beruchte influencer Andrew Tate, heeft de Roemeense rechtbank een opmerkelijke nieuwe beslissing aangekondigd.

De Roemeense rechtbank meldt dat het opnieuw zal kijken naar de inbeslagnames van Tate. Hierdoor opent zich de mogelijkheid dat hij $10 miljoen aan activa, waaronder 21 bitcoin (BTC), terugkrijgt van de autoriteiten.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag BONK miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 BONK

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin binnenkort terug bij Andrew Tate?

Voormalig kickbokser Tate heeft het al een langere tijd aan de stok met de Roemeense autoriteiten. Zo worden hij en zijn broer Tristan verdacht van mensenhandel en zijn er om die reden miljoenen aan bezittingen in beslag genomen.

Het gaat onder andere om luxe sportauto’s, onroerend goed en designer horloges. De broers worden niet alleen geconfronteerd met beschuldigingen van mensenhandel, maar ook verkrachting en het vormen van een criminele bende om vrouwen seksueel uit te buiten.

Volgens vrijgegeven documenten van de Roemeense rechtbank heeft het Hof van Beroep in Boekarest ingestemd met het verzoek van Tate om opnieuw naar de inbeslagnames te kijken. Deze herziening volgt op een eerdere afwijzing van een soortgelijk verzoek in februari vorig jaar.

De recente beslissing betekent dat de rechtbank opnieuw moet beslissen over de inbeslagname van $10 miljoen aan activa. Opvallend is dat er ruim 21 bitcoin deel uitmaken van de in beslag genomen activa. Deze investeringen behoren zowel aan Andrew als aan zijn broer Tristan.

De bitcoin van de gebroeders Tate had in februari 2023 een aanzienlijk lagere waarde. Sinds de inbeslagname van de 21 bitcoin is de waarde bijna verdubbeld. De sterke stijging van de bitcoin prijs in de afgelopen maanden heeft geresulteerd in een grote toename: $560.000 naar $980.000, wat neerkomt op een procentuele stijging van 88%.

Crypto portfolio eindelijk compleet

Tate heeft zich in het verleden louter positief geuit over bitcoin en de voordelen van crypto. Tijdens zijn betoog meldde hij dat hij jaren geleden voor zo’n $600.000 aan bitcoin kocht.

Dit zou hij naar eigen zeggen hebben omgezet in $12 miljoen. De recente onthulling van de Roemeense autoriteiten vertellen echter een ander verhaal, dat haaks staat op de woorden van Tate.

Volgens de Roemeense rechtbank gaat het slechts om vijf bitcoin, in plaats van de tientallen waar Tate over sprak. Met een huidige waarde van ongeveer $134.500 staat dit in groot contrast met zijn eerdere claims, wat zorgt voor twijfels over de nauwkeurigheid van zijn publieke uitspraken.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment