‘Koop bitcoin als je wilt overleven,’ pleit beroemde schrijver

Stefan de Graaf


Robert Kiyosaki, de beroemde auteur van onder andere “Rich Dad, Poor Dad”, heeft nogmaals zijn overtuiging over Bitcoin (BTC) uitgesproken. Via X, voorheen Twitter, roept hij mensen massaal op om bitcoin te kopen. Het is volgens hem de enige manier om dat wat komen gaat te overleven.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

“Koop meer bitcoin”

In zijn tweet uit hij zijn ontevreden over de Amerikaanse overheid, en hij adviseert iedereen om meer goud, zilver en bitcoin te kopen.

“Sinds de start van het NFL American football seizoen is de nationale schuld met een biljoen dollar gestegen. WTF. Koop alsjeblieft meer goud, zilver en bitcoin. Wees voorzichtig. Bescherm jezelf tegen onze financieel corrupte en incompetente leiders.”

Aldus de duidelijke taal van Kiyosaki. De Amerikaanse financiële goeroe vreest zoals velen voor hyperinflatie, een worst case scenario waarbij de waarde van de dollar van een klif afvalt. Zijn zorgen zijn zeker niet ongegrond. Vorig jaar verwijderde de Amerikaanse overheid het zogenaamde schuldplafond waardoor de Amerikaanse schuld kon oplopen tot boven de $31,4 biljoen. Inmiddels staat de Amerikaanse nationale schuld al op $34 biljoen.

Kiyosaki koopt bitcoin

Naast de waardevolle metalen goud en zilver is bitcoin een van de manieren om te beschermen tegen deze hyperinflatie, meent Kiyosaki. En hij voegt de daad bij het woord. Eerder deze week kocht hij vijf BTC. Dit meldde hij via X.

De koers van BTC is echter flink ingezakt. Na een lokale piek van ongeveer $49.000 zakte de bitcoin koers met ruim 16 procent. Inmiddels herstelt de koers zich enigszins. Op het moment van schrijven staat de prijs op $42.772 per bitcoin.

Afgelopen november riep Kiyosaki mensen ook al op om bitcoin te kopen. Toen meende hij dat iedereen die geld spaart een verliezer is. 

“Mooi nieuws. Goud heeft een historische hoogte bereikt. Het slechte nieuws: mensen die werken en sparen zijn verliezers. Ik zeg al 25 jaar hetzelfde. Wees geen verliezer. Ontsnap aan het neppe geldsysteem. Stap nu in goud, zilver en bitcoin… voordat het te laat is.”

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 144Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment