Kan Solana zijn netwerkproblemen oplossen? Nieuwe fix wordt nu getest

Stefan de Graaf


Solana (SOL) kreeg de laatste tijd veel kritiek van zijn gebruikers. Het cryptonetwerk had namelijk behoorlijk last van opstopping waardoor een zeer groot aantal transacties mislukte.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een fix die kort voor het weekend werd gelanceerd op een zogeheten devnet van Solana. Waarschijnlijk volgt het echte werk, de implementatie op het hoofdnetwerk, binnenkort.


Start gratis met crypto ūüďą: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Solana ontwikkelaars lanceren fix op devnet

Anza, de ontwikkelaars van een van Solana’s validator-clients, lanceerde op 12 april een fix voor de netwerkopstopping. Versie 1.18.11 van de validator-client werd vrijdagavond gelanceerd op een devnet.

Een validator-client is een programma dat gebruikt wordt door een computer in een blockchain-netwerk om transacties te valideren en te verifi√ęren.

Een testnet is een openbare testomgeving die de productieomgeving van een blockchain nabootst, waar ontwikkelaars en gebruikers kunnen testen zonder financieel risico.

Een devnet daarentegen is een privé, aanpasbare testomgeving die speciaal is opgezet voor ontwikkelaars om nieuwe functies en updates in een gecontroleerde setting te testen.

Anza vroeg vervolgens validators om zo snel mogelijk updates uit te voeren zodat ze de voorgestelde fix kunnen testen.

‚ÄúSolana testnet validators, de v1.18.11 release is nu ge√Įmplementeerd op het devnet, en wordt aanbevolen voor gebruik op het testnet. Gelieve zo snel mogelijk te upgraden om ons te helpen de effecten van de voorgestelde oplossingen voor netwerkopstoppingen te analyseren,‚ÄĚ aldus Anza.

Solana netwerkproblemen lijken al af te nemen

Mocht de update succesvol zijn op het devnet, dan volgt een test op het testnet. Daarna kan het echte werk beginnen en kan de fix doorgevoerd worden op het mainnet, of hoofdnetwerk, van Solana.

Afgelopen week werd nog 15 april gemarkeerd op de planning voor de fix, maar dat wordt hoogstwaarschijnlijk niet meer gehaald.

Solana kampte de laatste weken met opstopping door de opkomst van nieuwe memecoins op het netwerk. Ook had Solana last van een grote hoeveelheid ‚Äėbot spam.‚Äô

Hoewel de definitieve oplossing nog op zich laat wachten, zijn de problemen reeds enigszins afgenomen. Gegevens van Dune Analytics tonen dat het aantal gefaalde mislukte transacties gedaald is van 77% naar 57%.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment