Kan ethereum naar $10.000 stijgen door beursfonds?

Stefan de Graaf


Net als een Bitcoin (BTC) spot ETF is er nu ook een Ethereum (ETH) spot ETF aangevraagd door Blackrock. De grote vraag is natuurlijk wat de ETF gaat betekenen voor Ethereum holders. In deze video wordt er eerst een vergelijking getrokken tussen de fundamentals van Ethereum en dat van alle overige coins, alvorens de prijsontwikkeling in kaart wordt gebracht.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

ETH achterstand op BTC

In de prijs ontwikkeling zien we dat Ethereum in vergelijking met Bitcoin nog een stuk achter loopt. Op Bitcoin kunnen we al spreken van een mogelijke bullmarkt, maar voor ethereum moet dit nog maar blijken. Gaat de ETF (aanvraag) hier verandering in brengen?

De prijs achterstand in vergelijking met Bitcoin schept wel kansen. De spread tussen beiden betreft momenteel ± een procent of 40 als we kijken naar beide prijsconstructies. In het scenario voor prijsontwikkeling naar de bovenzijde worden de belangrijkste levels van weerstand in kaart gebracht.

Maar is de 10.000 dollar voor Ethereum realistisch? Om deze vraag te beantwoorden word de vergelijking getrokken met voorgaande bullmarkt stijgingen, waaruit blijkt dat er slechts 20% van de stijging van de vorige bullmarkt nodig is om dit resultaat te bewerkstelligen. Tel daarbij op dat het voor ‘nieuw geld’ interessanter wordt om in te stappen door de realisatie van de ETF. Dit maakt de kans zeer aannemelijk, maar zoals altijd bestaat er niet zoiets als een garantie in de financiële markten.

Leer bitcoin traden met DoopieCash

DoopieCash biedt een breed scala aan mogelijkheden voor iedereen die wil leren traden. Voor de echte beginners is er de gratis cursus crypto trading. Deze cursus is speciaal ontworpen om beginners te helpen en mee te nemen in de wereld van cryptocurrencies.

Voor degenen die al enige ervaring hebben of meer willen leren, biedt DoopieCash Trading Leerprogramma’s. Deze programma’s zijn geen basis- of allroundcursussen met veel onnodige onderwerpen, maar twee makkelijk te volgen en zelf ontworpen trading systemen. De mannen van DoopieCash hebben dus voor ieder wat wils!

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment