Kan de bitcoin koers naar de $1 miljoen stijgen?

Stefan de Graaf


Cathie Wood is de CEO van ARK Invest, een groot investeringsfonds dat tevens een bitcoin ETF lanceerde. Ze is al langer uitgesproken optimistisch over bitcoin (BTC) en de crypto sector in het algemeen. Dit heeft ze nogmaals benadrukt. Ze zegt dat bitcoin in de toekomst naar astronomische hoogtes zal klimmen. 


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De kracht van de grootste crypto op de markt

In een interview met Infomoney, een Braziliaans financieel nieuwskanaal, zegt Wood dat bitcoin in de toekomst een waarde kan hebben van $1 miljoen. Dit zal echter jaren duren. Ze vergelijkt bitcoin met goud en gelooft dat bitcoin een vergelijkbare marktkapitalisatie als het waardevolle metaal kan bereiken.

“Goud is een biljoenen-dollar asset, en we geloven dat bitcoin hier een groot deel van kan afpakken.”

Aldus Wood. De reden hiervoor is de fundamentele kracht van bitcoin. Zo wijst ze onder andere op de decentrale waarde van bitcoin. Ook wijst ze op de kracht van bitcoin als anti-inflatie hedge. In tijden van groeiende monetaire instabiliteit zullen volgens Wood steeds meer individuen maar ook instituties bitcoin gaan gebruiken als een soort ‘verzekeringspolis’.

Bitcoin naar $1 miljoen?

Hoewel de weg naar $1 miljoen per bitcoin lang en moeizaam lijkt, is dit volgens Wood zeker niet onhaalbaar. Dit heeft alles te maken met de schaarste van bitcoin.

“Zodra instituties gaan instappen zal het schaarste aspect [van bitcoin] de prijs opdrijven. Momenteel zitten we in de range tussen $40.000 en $43.000. Als instituties 2 tot 5 procent van hun asset allocatie in bitcoin steken komen we er heel snel,”

Aldus Wood die doelt op het astronomische bedrag van $1 miljoen per bitcoin. Ook zegt ze dat crypto zich steeds sterker zal gaan manifesteren als een unieke asset klasse. De lancering van de bitcoin ETF’s is hier een voorbeeld van. Het zorgt namelijk voor legitimiteit en herkenning van crypto als een afzonderlijke asset klasse. Dit zal op zijn beurt de correlatie tussen crypto en andere sectoren minder maken, en crypto interessanter maken voor investeerders.

Wood doet verder geen uitspraak over hoe lang het zal duren voordat bitcoin daadwerkelijk de waarde van $1 miljoen zal bereiken. Maar ze lijkt wel de suggestie te wekken dat het eerder een kwestie van jaren is dan dat van decennia.

Krijg gratis inzicht in je crypto winst en verlies

Post Views: 35Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment