Kan Cardano x10 gaan? Ontwikkelaar geeft antwoord

Stefan de Graaf


Bij Cardano (ADA) zijn ze hard aan het werk. Zo is het nu mogelijk voor Cardano-scripts om on-chain berichten te ondertekenen. Deze ontwikkeling opent een nieuw scala aan mogelijkheden voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) en biedt een technische voorsprong op bestaande blockchains, zoals de geduchte concurrent Ethereum (ETH) netwerk.

Als het aan Cardano enthousiast en ontwikkelaar Sebastien Guillemot ligt, kan cardano met de update een toename verwachten van meer dan 1.000%.


Cardano stablecoin stijgt plotseling 400%, cryptogemeenschap kritisch

  • cardano-ada-logo

    Cardano nieuws

Voordelen van de nieuwe upgrade

In tegenstelling tot Ethereum, dat een andere structuur gebruikt voor transacties, benut Cardano’s ontwerp de kracht van scripts voor het sneller ondertekenen van berichten. Dit zorgt niet alleen voor een verhoogde efficiëntie maar maakt het Cardano netwerk ook potentieel meer geoptimaliseerd dan zijn voorgangers.

De update is in het bijzonder relevant voor Cardano’s Layer 2 (L2s) oplossingen. Door deze nieuwe mogelijkheid kunnen deze platformen profiteren van snellere en meer geoptimaliseerde processen. Het zou gebruikers in staat stellen om actief deel te nemen aan besluitvormingsprocessen, zoals het stemmen op ondersteunde EVM-lagen.

Daarnaast kan deze ontwikkeling het gebruik van indexers vereenvoudigen. Indexers zijn systemen die blockchain gegevens ordenen en toegankelijk maken. Door een vereenvoudigde benadering voor het opzetten en beheren van dApps en L2 oplossingen, wordt de ontwikkeling ervan niet alleen makkelijker maar ook kosteneffectiever.

10x koersverwachtingen

De aanpassingen beloven veel goeds. Ze zouden het platform weer terug in de smart contract race kunnen brengen, waarbij het relatief gezien mindere prestaties heeft gekend dan bijvoorbeeld Solana (SOL). Cardano enthousiast en ontwikkelaar Sebastien Guillemot doelt zelfs op een 10x waardestijging. Mocht dit uitkomen zou het project de derde grootste crypto zijn op basis van marktkapitalisatie.


Cardano trotseert marktdaling: explosie in ontwikkeling en activiteit

  • cardano-ada-logo

    Cardano nieuws

Cardano oprichter voorspelt technologische revolutie

De oprichter van het netwerk, Charles Hoskinson, heeft opzienbarende toekomstvoorspellingen gedeeld. Hij anticipeert hiermee op een baanbrekende technologische evolutie tegen het jaar 2030.

Hoskinson verwacht dat de exponentiële groei in computer rekenkracht de capaciteiten van gaming PC’s zal uitbreiden, waardoor deze in staat zullen zijn om machine learning modellen te draaien die duizend keer krachtiger zijn dan de huidige standaarden. Deze verwachte vooruitgang belooft een revolutie in diverse industrieën, inclusief de crypto sector.

Hoskinson’s visie, die lijkt op de lang bestaande wet van Moore, suggereert een toekomst waarin AI en machine learning ongekende niveaus van bruikbaarheid bereiken, mogelijk ook de handel in cryptocurrency drastisch transformeren.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment