JPMorgan CEO vergelijkt bitcoin met sigaretten, en ziet recessierisico

Stefan de Graaf


JPMorgan CEO Jamie Dimon adviseert de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) om de rentes pas na juni 2024 te verlagen, omdat het gevecht tegen de inflatie nog niet gewonnen is. “Ik denk dat ze op basis van de data moeten handelen. Als ik hun was, zou ik wachten,” aldus Jamie Dimon tijdens de Australian Financial Review bijeenkomst in New York.

“Je kunt altijd snelle en hardnekkige verlagingen doorvoeren. Hun reputatie staat op het spel als je het mij vraagt. Ik zou zelfs tot juni wachten en het allemaal op zijn beloop laten,” zo ratelde Dimon verder tijdens de conferentie.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Grote kans op renteverlaging in juni

De markt ziet momenteel een kans van ~70,1% op de eerste renteverlaging in juni, zo blijkt uit de onderstaande grafiek van CME Group.

Jamie Dimon is echter van mening dat de Amerikaanse economie momenteel zo sterk presteert, dat we zelfs van een “boom” kunnen spreken. Al waarschuwt hij ook voor de “zachte landing” die iedereen momenteel lijkt te verwachten.

Sterker nog, volgens Dimon is er een kans van 65% op een recessie momenteel en weigert hij om een scenario met stagflatie uit te sluiten.

Eerder waarschuwde Dimon al voor de geopolitieke spanningen, waaronder de oorlog in Oekraïne en het conflict in Gaza, dat een neerwaartse druk op de wereldwijde groei kan opleveren.

‘Bitcoin is als een sigarettenverslaving’

Dat Jamie Dimon niets van bitcoin (BTC) moet hebben weten we al langer. Zelfs de spot Bitcoin ETFs van BlackRock en Fidelity lijken daar geen verandering in te kunnen brengen.

“Ik weet het niet wat bitcoin betreft, maar ik verdedig jouw recht om een sigaret te roken net als het recht om bitcoin te kopen. Persoonlijk zou ik dat echter nooit doen,” aldus de topbankier.

De bankier lijkt enthousiaster over kunstmatige intelligentie. Dimon geeft aan dat JPMorgan momenteel 2.000 mensen in dienst heeft die werken aan 400 toepassingen voor de technologie bij de bank.

Persoonlijk gebruikt hij kunstmatige intelligentie om boeken samen te vatten waarvoor hij op dit moment geen tijd heeft om ze te lezen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment