Jongen betaalde 90 bitcoins om te kunnen gamen, Reddit reageert

Stefan de Graaf


Je hebt vast weleens absurde verhalen gehoord uit de dagen dat bitcoin (BTC) nog in de kinderschoenen stond en nog niet zoveel waard was.

Een bekend verhaal is bijvoorbeeld dat van Laszlo Hanyecz, die in 2010 twee pizza’s kocht voor 10 duizend bitcoin. Dit volgende verhaal is iets minder absurd maar zeker niet minder pijnlijk.


Emoji’s zijn glazen bollen die de bitcoin koers kunnen voorspellen

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

90 BTC voor een videogame?

In een Reddit post, daterend uit 2013, waarin mensen hun “domste bitcoin fouten” bespreken, deelde de jongen achter het verhaal dat hij een videogame had gkocht voor 90 bitcoin. De game was Diablo 3. De jongen meende groot fan te zijn van de game dus kocht hij de speciale editie met zijn BTC.

Diablo 3 werd op 15 mei 2012 gelanceerd en de waarde van BTC lag toen op ongeveer $4 per BTC. Hij betaalde dus toen al een enorm bedrag voor het spel.

Een jaar later, in 2013, bevond bitcoin zich in de eerste grote bullrun en de koers doorbrak in april van dat jaar voor het eerst in de geschiedenis de magische grens van $100. 

Diezelfde maand steeg bitcoin zelfs tot een lokale piek van $264 dollar, mMaar dit was slechts een voorbode van wat zou komen.

Na enkele maanden tot rust te zijn gekomen begon BTC in oktober 2013 weer te stijgen. Dat was eerst langzaam en toen agressief. Binnen nog geen twee maanden steeg BTC met ruim 700 procent naar een astronomische hoogte van $1.244.

Van bitcoin genie tot schlemiel?

De crypto-markt was toen in extase. Men kan enkel speculeren over hoe onze protagonist die 90 bitcoin uitgaf aan een videospel zich voelde. Zijn 90 BTC was op de piek in november 2013 omgerekend ongeveer $100.000 waard.

Vandaag de dag, tegen een prijs van $59.000, zijn de 90 bitcoins zelfs meer dan $5 miljoen waard.

In de reacties op de Reddit post delen anderen hun vergelijkbare verhalen. Zo biecht een lezer op 250 bitcoin te hebben verkocht voor $1,50 per stuk. Vandaag de dag zou deze buit meer dan tien miljoen dollar waard zijn.

De vroege investeerders in bitcoin worden vaak als genies gezien. Echter hebben vaal van deze mensen veel te vroeg, en veel te grote delen van hun bitcoin bezit verkocht. 


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment