Je kunt nu Nintendo 64 games spelen op Bitcoin vanuit je browser

Stefan de Graaf


Het is nu mogelijk om Nintendo 64 games te spelen op het Bitcoin (BTC) netwerk.

Het team van NinjaAlerts heeft een zogeheten emulator voor de Nintendo 64 permanent vastgelegd op de blockchain van Bitcoin.


Crypto ontbijt: Bitcoin rally, ETF groei, naderende halving en NFT’s

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Emulators op Bitcoin door Ordinal Inscriptions

Begin vorig jaar werd het Ordinals protocol geïntroduceerd op het Bitcoin-netwerk. Dit protocol maakt het mogelijk om verschillende soorten data vast te leggen op de blockchain van Bitcoin, via zogenaamde Inscriptions.

Vergelijkbaar met andere crypto-netwerken, zoals Ethereum, maakt dit het mogelijk om niet alleen transactiegegevens maar ook data, zoals afbeeldingen en muziek, permanent op Bitcoin vast te leggen.

Het team van NinjaAlerts had al eerder een emulator voor de Super Nintendo (SNES) op het Bitcoin netwerk geplaatst.

Inmiddels heeft het team dus ook een emulator voor de Nintendo 64 spelcomputer op het Bitcoin netwerk gelanceerd.

Nintendo 64 spellen spelen op Bitcoin vanuit je browser

Hierdoor kan je nu dus Nintendo 64-spellen rechtstreeks vanuit je browser spelen. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle spellen beschikbaar zullen zijn, gezien mogelijke auteursrechtelijke beperkingen.

NinjaAlerts heeft aangegeven alleen spellen op te slaan die in het publieke domein vallen en geen auteursrechten schenden.

De ontwikkeling van een nieuwe compressie-algoritme genaamd Brotli heeft de implementatie van deze emulator op Bitcoin mogelijk gemaakt. Dit algoritme kan bestanden tot wel 80% kleiner maken, wat heeft geresulteerd in een aanzienlijke vermindering van de benodigde Bitcoin-blokken voor de N64-emulator.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto

Hoge kosten voor het vastleggen van data op Bitcoin

Ondanks de technologische vooruitgang brengt de implementatie van dergelijke emulators kosten met zich mee. Zo heeft het NinjaAlerts-team naar schatting $5.000 aan transactiekosten betaald om de Nintendo 64-emulator op Bitcoin vast te leggen.

Als ze dit tegelijkertijd hadden gedaan met de eerdergenoemde SNES-emulator, zou dit mogelijk vier tot vijf keer zo veel hebben gekost.

Bovendien is er kritiek geuit op de toegenomen belasting van het Bitcoin-netwerk als gevolg van dergelijke implementaties, wat heeft geleid tot hogere transactiekosten en vertragingen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto

Geen nieuwere consoles in de planning

Hoewel emulators voor oudere consoles zoals de Nintendo 64 succesvol op Bitcoin zijn vastgelegd, lijkt het onwaarschijnlijk dat dit ook zal gebeuren voor nieuwere consoles zoals de PlayStation 1. Dit komt omdat de overstap naar CD-media voor dergelijke consoles een grijzer gebied vormt wat betreft regelgeving.

Vorige maand werd ook het bekende Doom (1993) vastgelegd op een blockchain. Toen ging het om het Dogecoin (DOGE) netwerk.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment