Is ripple op $10.000 realistisch?

Stefan de Graaf


Crypto prijsvoorspellingen, ze blijven intrigerend en fascinerend. Met ripple (XRP) als een van de populairste cryptocurrencies zijn prijsvoorspellingen omtrent die coin nog altijd heel populair. En die prijsvoorspellingen zijn soms erg bizar. In dit artikel zetten we een aantal van die voorspellingen op een rij en leggen we uit hoe realistisch ze zijn.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Ripple (XRP) koers naar 18 dollar?

Ten eerste is er de analist Defend Dark, die in een blogpost de optimistische voorspelling deelt dat de totale cryptomarkt tegen januari 2025 zo’n 23,2 biljoen dollar waard kan zijn. En met het huidige aandeel van XRP van zo’n 1,21 procent, zou de prijs van ripple in dat geval op 2,78 dollar uitkomen.

De analist gaat vervolgens verder met een zogenoemde Elliot Wave-analyse. Op basis daarvan deelt hij een nog optimistischer bedrag:

“De twee belangrijkste ondersteuningsniveaus zijn $0,4623 en $0,3917. Zolang deze worden gehandhaafd, blijft onze 5 Elliott Wave-structuur, gericht op 5,85 dollar en 18,22 dollar, hetzelfde.”

Het wordt nog gekker: “100 XRP = 1 miljoen dollar”

Ondanks het feit dat 18 dollar per XRP al een vrij bizarre prijsvoorspelling is, kan het nog gekker. De analist JachTheRippler, een naam waarvan we al kunnen vermoeden dat hij zeer pro-Ripple is, deelde vorige zomer namelijk de volgende verwachting:

“100 XRP = 1 miljoen dollar. Mis de kans niet om  familierijkdom te creëren en luister nooit naar de nee-zeggers!”

Op basis van die uitspraak lijkt de analist te suggereren dat XRP ooit 10.000 dollar per XRP waard kan zijn.

Ripple sluit nieuwe samenwerking met Hedera en Algorand

Ripple sluit nieuwe samenwerking met Hedera en Algorand

Hoe realistisch zijn dergelijke cryptovoorspellingen?

Alhoewel dergelijke prijsvoorspellingen spectaculair en lucratief klinken, dienen investeerders altijd voorzichtig te zijn. Uiteindelijk weet helemaal niemand wat een koers in de toekomst gaat doen. Een investeringsbeslissing puur en alleen op basis van dergelijke kreten op sociale media zou daarom tegen de meeste principes van verstandig investeren in gaan.

Een manier om te bepalen of een prijsvoorspelling überhaupt realistisch is, is door naar de marktkapitalisatie te kijken. Nemen we bijvoorbeeld een XRP prijs van 18 dollar, zoals in de eerste voorspelling, dan zou de totale waarde van XRP uitkomen op bijna 1 biljoen dollar. Op dit moment is de gehele cryptomarkt 2,4 biljoen dollar waard.

Doen we deze rekensom met een XRP prijs van 10.000 dollar per XRP dan komen we uit op een marktkapitalisatie van 552 biljoen dollar. Voor de meesten zal dit waarschijnlijk zeer onrealistische klinken. Het is daarom altijd aan te raden om zeer kritisch te blijven wanneer het om crypto prijsvoorspellingen gaat.


Post Views: 341

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment