implicaties voor de markt uitgelegd

Stefan de Graaf


De laatste tijd is de stemming rond Bitcoin (BTC) behoorlijk negatief. Waar enkele maanden geleden iedereen nog erg optimistisch was, is die opwinding nu grotendeels verdwenen. Interessant genoeg zou dit negatieve gevoel juist een goed teken kunnen zijn. Data van Santiment, een crypto-analyse bedrijf, laat zien dat het positieve sentiment over Bitcoin op sociale media momenteel erg laag is.

Einde Bitcoin bullmarkt? Tether verbod in EU? Dit en meer cryptonieuws

Einde Bitcoin bullmarkt? Tether verbod in EU? Dit en meer cryptonieuws

Het bitcoin enthousiasme is verdwenen

Santiment houdt deze sociale mediaplatforms in de gaten om het sentiment van investeerders te meten, wat een waardevolle indicator van markttrends kan zijn. Wanneer het sentiment op sociale media overweldigend positief is, valt dit vaak samen met markt pieken, terwijl een dalend enthousiasme kan wijzen op een markt bodem.

Sinds de Bitcoin-halving in april is de prijs van BTC grotendeels hetzelfde gebleven. De halvering, die ongeveer elke vier jaar plaatsvindt, halveert de beloning voor het minen van nieuwe bitcoin. Zoals je misschien weet is dit evenement historisch gezien belangrijk omdat het aanbod van nieuwe bitcoin vermindert, wat vaak leidt tot hogere prijzen door schaarste.

In april waren crypto beleggers erg hoopvol, maar die hoop is sindsdien sterk afgenomen. Het uitblijven van nieuwe all time highs heeft ervoor gezorgd dat investeerders het vertrouwen verliezen. Dit afnemende enthousiasme zou volgens Santiment dus kunnen betekenen dat de markt de bodem heeft bereikt.

De BTC halving consolidatie duurt voort

Elke vier jaar ondergaat Bitcoin een halvering, wat meestal leidt tot een nieuwe recordhoogte. De prijs begint meestal ongeveer een maand voor de halvering te stijgen door de verwachting van een verminderd aanbod. Na de halvering volgt vaak een consolidatiefase voordat de prijs weer stijgt.

Zo ook nu. In maart bereikte Bitcoin een nieuwe recordhoogte van bijna $75.000. Sindsdien schommelt de koers echter in een kanaal tussen de $60.000 en $70.000.

Bitcoin-analist Willy Woo, bekend om zijn diepgaande marktanalyses, gelooft dat de BTC-prijs zal herstellen nadat “zwakke miners uitsterven en de hashrate herstelt.” De hashrate is een de totale rekenkracht van het Bitcoin netwerk. Een hogere hashrate duidt op meer miners die transacties verwerken, wat over het algemeen een teken is van een gezonde en veilige blockchain.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment