Immutable maakt grote sprong in ontwikkelen crypto games

Stefan de Graaf


Gaming is een van de sectoren waar crypto daadwerkelijk wordt toegepast, en de adoptie en groei hiervan gaat in rap tempo. Ook nu wordt er weer een grote sprong gemaakt. Immutable, een layer-2 op het Ethereum (ETH) netwerk dat zich focust op de gaming sector, heeft namelijk een nieuwe tool op de markt gebracht die de gaming ervaring in de Web 3 wereld nog naadlozer moet gaan maken.


AI topman verdedigt controversiële crypto na financiële problemen

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Wat is Web 3 crypto gaming?

Ten eerste, wat is een Web 3 game precies? Een Web 3 game verschilt eigenlijk niet heel veel van conventionele online games. Het verschil is echter dat een Web 3 game gebruik maakt van blockchain technologie. Sommige Web 3 games integreren ook een eigen online economie waarbij spelers digitale assets kunnen verdienen door een game te spelen.

De nieuwe tool van Immutable heet “Passports” en zal het voor Web 3 gamers mogelijk maken om hun identiteit en assets op meerdere platformen te gebruiken. Momenteel is de tool te gebruiken voor 500 duizend gamers op vijf verschillende games en gaming marktplaatsen.

De games en marktplaatsen die vooralsnog geïntegreerd zijn, zijn Gods Unchained, Blocklete Golf, Bleacher Report Watch2Earn, TokenTrove en AtomicHub. Volgens een statement is de nieuwe tool bedoeld om onder andere registratieprocessen te versimpelen.

“Het registratieproces voor gamers wordt versimpeld door het leveren van een universele portfolio die de identiteit, prestaties, en digitale assets gemakkelijk overdraagt naar verschillende online games en marktplaatsen,”

Immutable wil een interoperabele gaming wereld creëren

De tool van Immutable moet een groot obstakel binnen de Web 3 gaming sector gaan verlagen. Dit obstakel is namelijk werven van nieuwe spelers. Elke nieuwe Web 3 game heeft hiermee te maken. Web 3 gaming staat nog in de kinderschoenen en voor de meeste nieuwe Web 3 games moeten spelers een aparte wallet aanmaken en ze kunnen hun assets en prestaties niet meenemen vanuit andere games. Dit is onaantrekkelijk en creëert een barrière voor het werven van nieuwe spelers.

Als het aan Robbie Ferguson, mede-oprichter van Immutable ligt, zal Passports dit probleem gaan aanpakken. Het uiteindelijke doel van Immutable is het creëren van een interoperable gaming wereld.

“Passports verhoogt de werving van nieuwe gebruikers, optimaliseert conversieratio’s van transacties, en geeft spelers een soepele, naadloze ervaring die het mogelijk maakt nieuwe werelden te verkennen en in nieuwe economieën te participeren,”

Post Views: 116

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment