Hulk Hogan ontkent dat Solana memecoin pump & dump van hem is

Stefan de Graaf


Memecoins van beroemdheden zijn populair. Ondanks dat de coins veel risico’s met zich meebrengen, lukt het sommige investeerders om er mooie winsten mee te behalen. Recent lanceerde er een nieuwe memecoin, maar bleek achteraf dat het niet toebehoorde aan de beroemdheid in kwestie. Vele investeerders bleven daardoor achter met lege handen.

YouTube oprichter groot fan van memecoin over zijn kat

YouTube oprichter groot fan van memecoin over zijn kat

Memecoin HULKMANIA

Een memecoin, met de naam HULKMANIA (HULK), liet direct na de lancering een flinke pump zien, waarna de koers binnen 20 minuten weer volledig dumpte. HULK werd gelinkt aan de gepensioneerde professioneel worstelaar Terry Gene Bollea, beter bekend als Hulk Hogan. Het account van de worstelaar op social media platform X postte meerdere berichten, gerelateerd aan de coin.

Hulk Hogan liet aan het einde van de dag, via zijn Instagram account, weten dat men niets moest doen met de berichten die waren geplaatst. De berichten waren niet van hem en zouden spoedig worden verwijderd. Inmiddels zijn de berichten ook daadwerkelijk verwijderd. Wanneer men echter via Google zoekt, zijn de berichten over de coin nog terug te vinden.

Hogan’s account promoot memecoin

Een bericht verwees met een link naar de munt op DEX Screener. Terwijl een ander bericht naar de memecoin van rapper Iggy Azalea, Mother (MOTHER) verwees:

“Niemand kan tegen $HULK op, zelfs je moeder niet!”

Matt Binder, een journalist van Mashable, deelde meerdere posts, waaronder een video van Hulk Hogan. In de video lijkt de worstelaar te verwijzen naar de coin, maar volgens Binder betreft het een filmpje uit december vorig jaar waarin er een karaoke avond werd gepromoot.

Crypto Ontbijt: Waarom bitcoin ETF’s en altcoins momenteel exploderen

Crypto Ontbijt: Waarom bitcoin ETF's en altcoins momenteel exploderen

Keiharde pump & dump

Op 6 juni lanceerde HULK op het Solana platform. Binnen anderhalf uur piekte het marktkapitaal op 18,8 miljoen dollar. Vervolgens werd de munt flink gedumpt en daalde het marktkapitaal naar 2 miljoen dollar. Daarna is het kapitaal gestabiliseerd, waardoor het op dit moment iets boven de 2 miljoen dollar staat.

Volgens het crypto analyse bedrijf Bubblemaps waren er vijf wallets die allen 15% van de beschikbare HULK coins kochten op het lanceringsplatform Pump.Fun. Pas daarna begon het account van Hogan de munt te promoten. Vervolgens verkochten de wallets hun coins, waardoor zij 1,5 miljoen dollar winst pakten.

Steeds vaker memecoins van beroemdheden

Tot op heden is het nog onduidelijk of het X-account daadwerkelijk is gehackt. Het team rondom de bekende worstelaar heeft nog geen reactie gegeven op het voorval. Naast Hogan zijn er de laatste tijd meer beroemheden bezig met memecoins. Zo lanceerde reality tv-ster Caitlin Jenner en de rappers Iggy Azalea en Rich the Kid ieder hun eigen munt.


Post Views: 24

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment