Honderden miljoenen aan Bitcoin gestolen in 8ste grootste cryptodiefstal ooit

Stefan de Graaf


Aanvallen op grote cryptobeurzen blijven nog altijd regelmatig voorkomen. Onlangs was een Japanse cryptobeurs het doelwit van hackers: DMM Bitcoin.

DMM Bitcoin meldt dat kort voor het weekend maar liefst 4.502,9 bitcoin (BTC) zijn gestolen door hackers.

Crypto Ontbijt: Biden keert zich tegen crypto & SEC beschuldigd

Crypto Ontbijt: Biden keert zich tegen crypto & SEC beschuldigd

Meer dan $300 miljoen aan bitcoin gestolen

De Japanse crypto-exchange meldt in een blogartikel op zijn website dat 48 miljard Japanse yen aan bitcoin “uitgelekt” is.

Omgerekend is dat 305 miljoen dollar of 281 miljoen euro. Dat komt overeen met de eerdergenoemde 4.502,9 BTC die zijn gestolen.

De Japanse crypto-exchange meldt dat het maatregelen heeft genomen om verdere uitstroom van bitcoin te voorkomen.

Cybersecuritybedrijf Blocksec toont aan dat de hacker(s) de gestolen bitcoin heeft opgesplitst in 10 verschillende wallets van 500 BTC elk.

Japanse cryptobeurs gaat de bitcoin vervangen

Het is nog onduidelijk wat de hacker precies van plan is. Doordat de gestolen bitcoin gemakkelijk zijn te traceren door transparantie van blockchain-technologie, wordt het moeilijk voor de hacker om ze op een andere beurs te verkopen.

Mogelijk worden de gestolen BTC daarom eerst naar een zogeheten crypto mixer gestuurd. Daarmee kan de hacker mogelijk de afkomst van de BTC verbergen doordat verschillende transacties met elkaar gehusseld worden.

Het Japanse DMM Bitcoin heeft ondertussen alle spothandel op de beurs stilgelegd en de mogelijkheid om Japanse yen op te nemen opgeschort. De cryptobeurs waarschuwt dat het langer dan gewoonlijk kan duren voordat de functies weer toegankelijk zijn.

Tevens meldt de cryptobeurs dat het een gelijkwaardig bedrag aan bitcoin zal aanschaffen om alle verliezen te dekken.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Achtste grootste hack ooit in cryptoland

Volgens onderzoeksbedrijf Elliptic Research gaat het hier om de achtste grootste diefstal ooit in de geschiedenis van crypto. Het zou ook de grootste zijn sinds de FTX-hack van $477 miljoen toen die beurs ten onder ging in november 2022.

Momenteel is de markt enigszins bezorgd over de bitcoin van Mt. Gox. Mt. Gox, ook uit Japan, was ooit de grootste bitcoin beurs ter wereld voordat het gehackt werd.

Onlangs werd bijna $10 miljard aan BTC van de beurs voor het eerst in jaren verplaatst. Dit is waarschijnlijk verbonden aan terugbetaling van de schuldeisers en kan verkoopdruk op de markt veroorzaken.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment