Hoeveelheid bitcoin op cryptobeurzen bereikt laagste punt in 10 jaar

Stefan de Graaf


Gegevens van analyseplatform CryptoQuant tonen aan dat de instroom van bitcoin (BTC) een dieptepunt heeft bereikt dat in bijna tien jaar niet meer is gezien. Sinds het bereiken van de all-time high van $73.800 is de dagelijkse instroom aanzienlijk afgenomen.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Laagste instroom sinds 2014

Herinner je je de halve finale van het WK in Brazilië? In 2014 vond niet alleen de halve finale van Nederland tegen Argentinië plaats, het is namelijk ook het jaar dat de instroom van bitcoin-beurzen voor het laatst zo laag was. Het zijn dus niet alleen de oranje leeuwen die het jaar oranje kleuren. 

Op 20 april, toen de BTC/USD-niveaus ongeveer hetzelfde waren als nu, was de instroom naar de beurzen slechts 8.400 BTC. Het lijkt erop dat handelaren terughoudend zijn om bitcoins direct beschikbaar te houden voor snelle verkoop op beurzen. Dergelijke lage instroomniveaus werden voor het laatst waargenomen toen bitcoin voor minder dan €1.000 per munt werd verhandeld.

Verschuiving: hodler of toddler?

Dit jaar heeft een verschuiving in het sentiment van hodlers plaatsgevonden, met een grotere institutionele betrokkenheid bij bitcoin-investeringen door de komst van bitcoin-ETF’s. Ondanks de kortetermijn volatiliteit in de prijzen, blijft de vraag naar een grotere blootstelling aan BTC consistent. Marktanalisten blijven positieve ontwikkelingen voorspellen die mogelijk verband houden met bitcoin-whales.

“Whales in het bereik van 1k tot 10k, die doorgaans een aanzienlijke neerwaartse volatiliteit op de markt bieden, hebben niet consequent deelgenomen aan deze huidige opwaartse trendcyclus”, schreef Mignolet, een bijdrager van CryptoQuant, deze week in een van zijn Quicktake-onderzoeksupdates.

Mignolet verwees naar whales die tussen de 1.000 BTC en 10.000 BTC in bezit hadden. De post voegde eraan toe dat whales “misschien nog niet bereid zijn te verkopen omdat de cyclus nog niet is afgelopen.”

Volgens Mignolet zou er vraag kunnen zijn buiten de beurzen, vooral op de OTC-markt (over-the-counter), die in staat is grote verkoopvolumes te verwerken, zelfs zonder stortingen op beurzen na goedkeuring van de ETF. De whales houden volledig vast aan het HODL sentiment, terwijl de ‘toddlers’ de verschuiving lijken te veroorzaken.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Bitcoin ETF’s vormen de oorzaak

Checkmate, de hoofd on-chain-analist bij databedrijf Glassnode, denkt echter dat de Bitcoin ETF’s de statistieken zouden vormgeven. 

“De gegevens rond deze entiteiten zijn luidruchtig, en ik kan bijna garanderen dat de grote ‘whale’-portefeuilles waar je naar kijkt ETF’s en beurzen zijn”, tweette Checkmate. 

Vervolgens voegde Checkmate het volgende aan zijn statement toe:

“Er zullen een aantal echte whales zijn, ja…maar dan zowel als kopers als als verkopers. Ik heb nog nooit echte alfa gezien tijdens het whales spotten.”

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 237

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment