hoe ver kan bitcoin nog dalen?

Stefan de Graaf


De cryptomarkt heeft gisteren weer een flinke klap te verduren gehad. Bitcoin (BTC), de grootste cryptocurrency, lijkt maar niet te kunnen ontsnappen aan de neerwaartse druk. Na een plotselinge daling die miljarden dollars aan marktwaarde wegvaagde, rijst de vraag: hoe ver kan bitcoin nog dalen?


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Bitcoin stabiliseert na plotselinge daling

Gisteren zag bitcoin een scherpe daling die de prijs terug naar $69.000 bracht. Deze plotselinge beweging kwam na verwarrende economische data uit de Verenigde Staten en een massale verkoopgolf in de altcoin-markt. De grootste cryptocurrency bereikte een lokaal dieptepunt van $68.450, terwijl ook ethereum (ETH) onder de $3.600 dook.

De volatiliteit werd verergerd door een livestream van de bekende investeerder Roaring Kitty, die voor een enorme verkoopdruk in de markt zorgde. Volgens het handelsbedrijf QCP Capital was de situatie bijzonder vreemd, mede door de mix van economische onzekerheid en de impact van de livestream, schrijft Cointelegraph.

Desondanks zien sommige analisten de recente daling als een kans om “de dip te kopen”. Met belangrijke macro-economische data, zoals de Amerikaanse inflatiecijfers en een vergadering van de Federal Reserve, op de agenda, kan de markt de komende dagen opnieuw richting vinden.

Kritieke prijsniveaus voor bitcoin

Het behouden van bepaalde prijsniveaus is cruciaal voor bitcoin om zijn huidige bullish trend voort te zetten. Analisten wijzen op het niveau rond de $67.500 als een belangrijke steunzone. Mocht de koers onder dit niveau zakken dan kan de prijs verder dalen richting $64.000 – $65.000, wat wordt gezien als de laatste hoop voordat er meer neerwaartse druk ontstaat.

Crypto-analist Crypto Chase benadrukte op X het belang van deze niveaus: “Veel munten bevinden zich op kritieke niveaus. Als we deze verliezen, verliezen we deels de huidige bullish bias. BTC vasthouden aan $64K – $65K zou de laatste hoop zijn voor verdere destructie.”

Naast de prijsniveaus, is er ook een significante afname in de open interest voor zowel bitcoin als ether. Ongeveer $1,3 miljard aan open interest in bitcoin en $800 miljoen in ether gingen al verloren. Dit kan wijzen op een potentiële bodemvorming, aangezien overmatige hefboomwerking uit de markt is gewist.

Wat betekent dit voor de toekomst van BTC?

De komende dagen zullen cruciaal zijn voor de cryptomarkt. Met belangrijke macro-economische gegevens op komst en de reactie van de markt op deze gegevens, kunnen er significante verschuivingen plaatsvinden. De huidige prijsniveaus dienen als belangrijke indicatoren voor beleggers om te bepalen of dit een moment is om in te stappen of juist af te wachten.


Post Views: 141

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment