Hoe stablecoins soms meer opleveren dan bijvoorbeeld bitcoin of andere crypto

Stefan de Graaf


Stablecoins zijn een type cryptocurrency ontworpen om een stabiele waarde te behouden door gekoppeld te zijn aan een reserve zoals een fiatvaluta (bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar) of een mandje van activa. Ze zijn ontstaan als antwoord op de extreme volatiliteit die kenmerkend is voor veel cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). De eerste stablecoins, zoals Tether (USDT), werden geïntroduceerd om handelaren en investeerders een stabiele waardeopslag te bieden in een markt die bekend staat om zijn prijsfluctuaties, maar een nieuw stablecoin-project genaamd DUCATA (DUCA) pakt dit heel anders aan en de presale van deze nieuwe generatie stablecoin wordt op 7 juli afgerond, dus je hebt nog maar heel kort de tijd om mee te doen aan de pre-sale!

Korte geschiedenis van stablecoins

Stablecoins spelen een cruciale rol in het bevorderen van stabiliteit binnen de cryptomarkt, vooral tijdens periodes van hoge volatiliteit. Wanneer de prijzen van andere cryptocurrencies sterk schommelen, kunnen investeerders hun activa verplaatsen naar stablecoins om hun waarde te behouden. Dit mechanisme helpt om paniekverkopen te voorkomen en zorgt voor een dempend effect op de marktvolatiliteit.

Daarnaast hebben stablecoins een significante impact op DeFi netwerken. Ze bieden een stabiele waardeopslag die kan worden gebruikt voor leningen, staking, en andere financiële diensten. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke inflow van stablecoins naar DeFi-platforms, wat heeft bijgedragen aan de groei en stabiliteit van deze netwerken. In landen met een onstabiele fiatvaluta of hoge inflatie bieden stablecoins een betrouwbaar alternatief, waardoor mensen hun koopkracht kunnen behouden en toegang krijgen tot de wereldwijde economie.

De rol van DUCA

DUCATA introduceert met hun unieke utility token DUCA een innovatieve benadering van stablecoins met kenmerken die het onderscheiden van andere stablecoins. In tegenstelling tot traditionele fiat-gekoppelde stablecoins biedt DUCA een duurzame opbrengst zonder dat je je fondsen hoeft te vergrendelen of te staken. Dit betekent dat houders van DUCA niet alleen profiteren van stabiliteit, maar ook van een passief inkomen dat automatisch wordt gegenereerd door de werking van het protocol. En deze rendementen kunnen behoorlijk lucratief zijn voor cryptobeleggers.

DUCA’s Alpha Launch

Na meer dan 6 jaar in ontwikkeling te zijn geweest, staat DUCATA nu op het punt om het DUCA Protocol te lanceren in een speciale Alpha Launch. De Alpha Launch zal plaatsvinden op 10 juli op het Arbitrum Netwerk. Het DUCA Protocol lanceert met 4 verschillende tokens: DUCA, DUS, DCM en LPD. DCM is nu nog met korting verkrijgbaar in de Pre-Sale en vormt de fundering van het gehele protocol. DUCA, waar het protocol naar is vernoemd en waar het allemaal om draait is de ster van de show en zal lanceren met een geschatte APY van tussen de 500% en 2000%. Voor deze APY hoef je niks te doen behalve DUCA in je wallet te houden, ieder uur ontvang je meer tokens die de yield vormen.

Buiten de Yield om, beschermt DUCA tegen inflatie. De waarde van DUCA wordt namelijk maandelijks aangepast op basis van een algoritmische berekening van sterke internationale valuta. Door het unieke design van DUCA opereert het protocol en de bijbehorende tokens zonder de noodzaak van een centrale partij, wat het veiliger en censuurbestendig maakt. Een echt unicum in de crypto wereld; een stabiele waarde die volledig losstaat van het huidige fiat systeem.

Nu is het moment om deel te nemen aan de presale van DUCATA, tijdelijk met een aanzienlijke korting van maar liefst 25 procent. Door nu in te stappen, leg je de fundering voor een stabiele toekomst in de cryptomarkt en profiteer je van een project dat niet alleen stabiliteit en veiligheid biedt, maar ook een aantrekkelijk rendement. Investeer vandaag nog in DUCATA en verzeker je van je winsten met een stabiele en innovatieve cryptocurrency.

Ga naar de DUCATA presale


Post Views: 14

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment