Hoe crypto muziek van Michael Jackson gaat vereeuwigen

Stefan de Graaf


Foto: Vicki L. Miller/Shutterstock

De wereldberoemde artiest Michael Jackson zal vereeuwigd worden op de blockchain. Een van de eerste studio demo’s, toen Michael Jackson nog maar 8 jaar oud was, zal worden uitgebracht als een digitale vinyl op het Zweedse blockchain-muziekplatform Anotherblock.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Big Boy NFT

Het gaat om opnames van het nummer Big Boy. Ze zijn 56 jaar oud en stammen uit 13 juli 1967. Het is de eerste keer dat de opnames publiekelijk beschikbaar worden gemaakt. De opname zal 4 dagen lang beschikbaar zijn op Anotherblock zodat gebruikers de digitale versie ervan kunnen kopen. Het biedt een nieuwe manier voor fans om muziek te bezitten en te ervaren, in lijn met de groeiende trend van non-fungible tokens (NFT’s) in de muziekindustrie.

De release is mogelijk gemaakt door een samenwerking met Recordpool, de eigenaar van de opname. Anotherblock fungeert ook als een marktplaats waar muziekrechten en royalty’s kunnen worden gekocht en verkocht. Dit biedt een nieuwe manier voor artiesten en rechthebbenden om inkomsten te genereren, en voor fans en investeerders om te investeren in muziek. Naast Michael Jackson zijn er ook andere artiesten beschikbaar gemaakt op het platform zoals Rihanna, The Weeknd en Justin Bieber.

Zowel Katherine Jackson, de moeder van Michael Jackson, als de CEO van Anotherblock, Michel Traore, hebben hun enthousiasme over de release uitgesproken. Katherine Jackson benadrukt dat deze opnamen een bewijs zijn van de tijdloze aard van Michael Jacksons’ verhaal en muziek.

Muziek inscripties op Bitcoin netwerk

De integratie van muziek in blockchain-platformen wordt steeds populairder. Zo zag Bitcoin (BTC) een tijdje geleden een significante update waarbij zogenaamde ‘recursieve inscripties’ het nu mogelijk maakt om muziek direct op de Bitcoin blockchain te graveren. De ‘Descent Into Darkness Music Engine’, ontwikkeld door de pseudonieme programmeur Ratoshi, benut deze nieuwe technologie. Deze innovatie stelt gebruikers in staat om met enkele trefwoorden eigen muziekstukken te genereren. Ratoshi heeft bij de ontwikkeling van de geluiden samengewerkt met OpenAI’s ChatGPT, wat resulteerde in een geavanceerde on-chain applicatie.

Post Views: 1Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment