het eerste door studenten georganiseerde blockchain evenement

Stefan de Graaf


In de snel veranderende wereld van technologie staat blockchain-technologie aan de voorhoede van de revolutie. Wij, het team van de Student Blockchain Association Netherlands (SBAN), zijn trots dat we de eerste door studenten georganiseerde crypto– en blockchain-conferentie hebben kunnen neerzetten, met steun van onze fantastische sponsors. Dit soort evenementen biedt een cruciaal platform voor studenten die geïnteresseerd zijn in deze vooruitstrevende technologie om te leren, netwerken en actief bij te dragen aan de toekomst van de sector.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Ochtendprogramma: een frisse start met blockchain-technologie

De voorzitter van SBAN opende het evenement met krachtige openingswoorden en benadrukte hoe ver de organisatie is gekomen. Hij deelde een inspirerend verhaal over de vroege dagen van SBAN, de uitdagingen die we hebben overwonnen en hoe gewijd onze leden zijn. Hij sloot af met een dankwoord aan iedereen voor hun harde werk en waardevolle bijdragen.

Hoewel onze hoofdsponsor Bitvavo er niet persoonlijk bij kon zijn, lieten ze vanuit het regenachtige Dubai een motiverende video achter tijdens Token49-week, die het belang van de studentenbeweging benadrukte.

Vervolgens wakkerde een workshop van Dfinity het enthousiasme verder aan door hun Internet Computer (ICP) blockchain te tonen, een van de top 10 blockchains qua marktwaarde. We zijn enorm dankbaar voor de sprekers die helemaal uit Zwitserland kwamen om ons deze inzichten te geven. Als onze educatieve partner erkent Dfinity, net als al onze andere partners, het belang van onze missie. We bedanken hen voor hun steun om onze doelen te bereiken. De workshop werd afgesloten met een leuke giveaway op ons Openchat-kanaal, wat een groot succes was.

De eerste paneldiscussie werd verzorgd door experts van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM), die inzicht gaven in hun unieke rollen en verantwoordelijkheden binnen het financiële landschap. AFM sprak ook over de recente opening van registraties op 22 april, essentiële info voor iedereen in de financiële en regelgevende sectoren. Ze doken dieper in onderwerpen zoals central bank digital currencies (CBDC’s), regulatie van non-fungible tokens (NFT’s), aanstaande MICAR-richtlijnen en het betalen van belasting via cryptovaluta, wat onderstreepte hoe actief deze instanties betrokken zijn bij het vormgeven van het blockchain-ecosysteem.

Middagprogramma: tokenization, investeren en netwerkmogelijkheden

Na een dynamische ochtend en een heerlijke lunch, waar studenten de kans kregen om te netwerken met de aanwezige bedrijven, ging het programma verder met een informatieve workshop van Zaisan over tokeniseren. Hierbij onderzochten we de toepassing van tokeniseren op onroerend goed, zoals huizen en hotels, en maakten we kennis met het nieuwste concept van een stablecoin die gekoppeld is aan grondstoffen.

De tweede paneldiscussie, geleid door experts van Amdax, Maven11, HODL, en CoinMarketCap, bood waardevolle inzichten in de praktische aspecten van crypto-investeringen, specifiek gericht op studenten. Deze bedrijven staan bekend om hun expertise in crypto-vermogensbeheer, blockchain-investeringen, handelsstrategieën en marktanalyses.

De discussie focuste vooral op de dynamische wereld van memecoins, wat een levendige en soms humoristische draai gaf aan de sessie. De studenten reageerden bijzonder enthousiast, waarbij de uiteenlopende meningen van de panelleden veel interactie en discussie in de zaal teweegbrachten. Deze levendigheid was een bewijs van het vermogen van memecoins om niet alleen aandacht te trekken maar ook om belangrijke gesprekken over de toekomst en stabiliteit van crypto-investeringen te stimuleren.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Afsluiting en toekomstige mogelijkheden

We sloten af met een toffe netwerksessie waarbij we in samenwerking met Authic Labs de SBAN-NFT’s lanceerden. Deze waren te claimen via QR-codes op de flesjes van Copernicus bier. Het was een unieke kans om te netwerken en nieuwe contacten op te doen binnen de blockchain-industrie, terwijl we genoten van een welverdiend drankje. Bovendien zijn er verschillende podcasts opgenomen die binnenkort op Spotify te vinden zijn. Mis ze niet!

Tot slot heeft dit evenement aangetoond hoe cruciaal de rol van studenten is in het vormgeven van de technologische toekomst. De kracht van jonge innovatoren, samen met de steun van de industrie, kan namelijk wonderen verrichten. Daarom zijn we klaar om deze verandering te begeleiden en te stimuleren.

We zijn iedereen die heeft deelgenomen en geholpen enorm dankbaar; jullie passie en enthousiasme zijn onmisbaar voor ons. We kijken uit naar onze toekomstige evenementen en hopen jullie daar allemaal weer te mogen zien en ontvangen!

Ben je gepassioneerd door blockchain en wil je deel uitmaken van een beweging die de toekomst vormgeeft? Sluit je aan bij de Student Blockchain Association Netherlands (SBAN) en maak deel uit van onze volgende innovatieve projecten! Meld je vandaag nog aan op onze website en begin met het maken van impact in de blockchain-wereld. Jouw toekomst in blockchain begint hier bij SBAN!


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment