Heftige koersval, Bitcoin Jezus opgepakt & celstraf CZ

Stefan de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.

Bitcoin en cryptokoersen maken nóg een duik

De cryptomarkt sloot voor het eerst in zeven maanden de maand in het rood af en begint mei gelijk met een harde daling.

Vanochtend was al op Crypto Insiders te lezen over de harde daling die bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt heeft gemaakt.

Zojuist maakten de koersen echter nog een forse duik. Bitcoin zakt op het moment van schrijven naar $57.600 en staat daarmee maar liefst 9% in het rood vandaag.

Solana (SOL) staat bijna 11% in de min en zakt naar $120. Dogecoin (DOGE) daalt met 12% naar $0,125. Pepe (PEPE) staat al 15% in de min en arweave (AR) zakt met bijna 21%.

Cosmos (ATOM) blijft vooralsnog de enige munt uit de top 100 die nog voorzichtig groen kleurt.

Amerikaanse bitcoin-ETF’s zien wederom uitstroom

In de koersupdate van vanochtend was ook te lezen over het verslechterde marktsentiment. Dit is ook terug te zien in de prestaties van de relatief nieuwe Amerikaanse bitcoin-ETF’s.

De ETF’s zagen gisteren voor de vijfde dag op rij een netto-uitstroom. Deze nam helaas weer toe in vergelijking met een dag daarvoor. De uitstroom kwam op 30 april op $161,6 miljoen uit.

Bitcoin & ethereum ETF’s in Hongkong maken weinig indruk

Daar komt bovenop dat de nieuwe bitcoin- en ethereum-ETF’s in Hongkong, die gisteren lanceerden, niet de cijfers produceerden waar de markt op had gehoopt.

Dat betekent niet dat ze het slecht deden op de eerste dag. Eric Balchunas van Bloomberg meldt dat het grootste fonds, de ChinaAMC Bitcoin ETF, $123 miljoen binnenhaalden op de eerste dag.

Daarmee is het gelijk een van de best presterende ETF’s van de afgelopen jaren in Hongkong. Het is echter niet de miljarden waar de markt op hoopte en die de Amerikaanse ETF’s op de eerste dag behaalden.

Changpeng ‘CZ’ Zhao van Binance krijgt vier maanden celstraf

Gisteren kreeg Changpeng ‘CZ’ Zhao, de voormalig CEO van Binance, te horen wat zijn straf is. Hij had in november schuld bekend voor het schenden van Amerikaanse antiwitwaswetgeving.

Zhao is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden. Dat is lager dan verwacht werd en een stuk lager dan de drie jaar die het Amerikaanse ministerie van Justitie had geëist.

‘Bitcoin Jezus’ Roger Ver opgepakt en aangeklaagd

Ondertussen is Roger Ver, bekend als de ‘Bitcoin Jezus’, gearresteerd en aangeklaagd door de Amerikaanse overheid.

Ver, een bekende vroege investeerder van bitcoin en voorstander van bitcoin cash (BCH), wordt beschuldigd van belastingontduiking. Hij werd in Spanje aangehouden en wordt mogelijk uitgeleverd aan de VS.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment