handel in derivaten stopt 5 maart

Stefan de Graaf


Een tijdje geleden kondigde Bybit, een van de grootste crypto exchanges ter wereld, aan een punt te zetten achter de derivatenhandel in Nederland. Vanaf morgen kunnen Nederlandse gebruikers geen nieuwe derivatenposities openen of bestaande posities in de betreffende producten verhogen. Bovendien zullen nog meer diensten vanaf morgen beƫindigd worden, en na het lezen van dit artikel ben je volledig op de hoogte van alle wijzigingen.


Start gratis met crypto šŸ“ˆ: Alle Nederlanders krijgen in maart ā‚¬20,- gratis crypto

Crypto exchange Bybit stopt derivatenhandel

Bybit sloeg in juni vorig jaar de handen ineen met SATOS, een Nederlands cryptoplatform geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB). Middels de samenwerking zorgt Bybit ervoor dat de regels van de toezichthouder worden nageleefd.

Vanwege strikte richtlijnen van DNB moet de exchange noodgedwongen bepaalde producten en diensten, waaronder derivatenhandel, opschorten.

Zoals gezegd is morgen de laatste dag waarop Nederlandse gebruikers nieuwe derivatenposities kunnen openen of bestaande posities kunnen verhogen. De specifieke deadline is vastgesteld op 11:00 uur Nederlandse tijd.

Op 26 maart, eveneens om 11:00 uur, zullen vervolgens bestaande posities automatisch worden gesloten.

Derivatenhandel stelt handelaren in staat om te speculeren op de toekomstige prijsbewegingen van crypto zonder ze direct te bezitten, door gebruik te maken van contracten

Bij derivatenhandel koop of verkoop je niet direct het onderliggende product ā€“ zoals bitcoin (BTC) of welke crypto dan ook ā€“ maar maak je een afspraak (een contract) met een andere partij over de toekomstige prijs van dat product.

Diverse derivatenproducten zullen uit het Nederlandse aanbod worden gehaald. Dit omvat perpetuals, futures, MT4-handel en optiehandel.

Bij margin trading kun je nog steeds profiteren van een hefboomeffect tot 10 keer, maar het aantal beschikbare handelsparen is beperkter.

Andere belangrijke crypto wijzigingen

Naast de handel in derivaten zullen nog meer producten worden stopgezet. Vanaf morgen kunnen Nederlandse klanten niet meer een Bybit Card aanvragen, zal de optie voor Copy Trading niet meer beschikbaar zijn en zullen verschillende verschillende Earn-producten verdwijnen.

Door zich aan de regelgeving te houden, kan Bybit zijn activiteiten in Nederland voortzetten. Je kunt de exchange dus nog steeds gebruiken voor het verhandelen van je favoriete crypto, evenals talloze andere diensten.

De krachtenbundeling met SATOS is tot dusver een groot succes gebleken, en Bybit is gedreven verder te groeien in ons kikkerlandje. Op 27 maart zal Bybit dan ook een website lanceren speciaal ingericht voor alle Nederlandse gebruikers. Nederlanders zullen vanaf die dag logischerwijs geen toegang meer hebben tot het wereldwijde Bybit-platform.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment