Grote scam aangepakt, gunstige bitcoin ETF cijfers

Stefan de Graaf


Vannacht is er weer het nodige gebeurd in de crypto-wereld en in dit overzicht zetten we de belangrijkste ontwikkelingen op een rijtje. Zo treedt de Amerikaanse overheid op tegen sleutelfiguren van een grote crypto scam. Daarnaast heeft TD Cowen, een grote investeringsbank, een zeer negatieve prognose voor ethereum (ETH) beursfondsen gedeeld en is er opmerkelijke data naar buiten gebracht voor bitcoin (BTC) beursfondsen.

Gedurende de dag kun je uitgebreidere artikelen op Crypto Insiders verwachten over deze onderwerpen.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Grote crypto scam: Amerikaanse overheid treedt op

Belangrijke figuren achter het in 2022 geïmplodeerde decentralized finance (DeFi) platform HyperFund zijn aangepakt door de Amerikaanse overheid.

De Department of Justice (DOJ) kondigde gisteren aanklachten aan tegen twee personen en de schuldbekentenis van een derde persoon voor het organiseren van een crypto scam ter waarde van 1,7 miljard dollar.

De DOJ beschuldigde de Australische staatsburger Sam Lee van het medeoprichten van HyperFund en Rodney Burton en Brenda Chunga van het promoten ervan.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ook aanklachten ingediend tegen Lee en Chunga voor het promoten van misleidende miningproducten die lucratieve rendementen beloofden.

Ethereum ETF in 2025 of 2026?

TD Cowen heeft zijn eerdere pessimistische blik wat betreft de mogelijke komst van ethereum spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) nog verder opgeschroefd.

Voorheen sprak de bank over een goedkeuring na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november van dit jaar. Nu heeft TD Cowen de verwachting uitgesproken dat een dergelijk fonds voor ethereum pas eind 2025 of begin 2026 zijn intrede zal maken.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Bitcoin ETF’s: Fidelity blinkt uit, Grayscale’s uitstroom neemt af

Van alle tien bitcoin spot ETF’s beleefde Fidelity gisteren de meest succesvolle dag. Er stroomde namelijk voor 208 miljoen dollar aan bitcoin in FBTC. BlackRock kwam niet verder dan 198 miljoen dollar.

Bovendien is de dalende trend in de uitstroom van Grayscale’s fonds (GBTC) gisteren voortgezet. 192 miljoen dollar aan bitcoins verliet het fonds. Sinds 11 januari, de allereerste handelsdag, is dit niet meer zo laag geweest.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment