Grote doorbraak voor Ethereum ETF na indiening nieuw document

Stefan de Graaf


Het enthousiasme omtrent de ethereum (ETH) exchange traded fund (ETF) lanceringen lijkt wat te zijn afgekoeld. Dit is mede te danken aan het uitblijven van nieuws over een daadwerkelijke lanceerdatum.

De geruchten zijn echter weer aangewakkerd nadat vermogensbeheerder VanEck een nieuw formulier heeft ingediend voor hun ethereum trust, bekend als formulier 8-A.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Nog een week te gaan tot Ethereum ETF?

De bekende ETF-analist van Bloomberg, Eric Balchunas, merkt op dat de timing van deze indiening belangrijk is. Hij refereert aan een eerdere situatie waarin VanEck een soortgelijke aanvraag voor een bitcoin (BTC) spot ETF indiende, slechts zeven dagen voordat het fonds gelanceerd werd.

Op basis van zijn vergelijking met bitcoin suggereert de analist dat de lancering van de ethereum ETF wellicht ook snel zal volgen.

Daarnaast zit het mee dat, waar er nog onzekerheid was over goedkeuring bij de BTC fondsen, de ETH fondsen al zijn goedgekeurd om genoteerd te worden aan nationale effectenbeurzen, zoals eerder te lezen in het ethereum nieuws. De Securities and Exchange Commission (SEC) beoordeelt nu alleen nog de individuele S-1 aanvragen van de kandidaten.

Ook bevestigde de SEC voorzitter Gary Gensler eerder al dat de goedkeuring van de ETF’s waarschijnlijk deze zomer zal plaatsvinden. Daarmee lijkt de lancering slechts een kwestie van tijd te zijn.

Andere positieve signalen komen uit het kamp van de crypto exchange Bitwise en investeringsmaatschappij Franklin Templeton. Deze partijen hebben bijvoorbeeld al reclames uitgezonden en hun fondsbeheerkosten gepubliceerd, wat duidt op een aanstaande lancering.

ETH koers verwachting

Over de eventuele koersprestaties na een lancering zijn de meningen onder experts gemengd. Andrew Kang van Mechanism Capital is pessimistisch ingesteld en voorspelt een aanzienlijke daling van de koers met bijna 30 procent tot 2.400 dollar, direct na de notering van de fondsen

Kang verklaarde zijn voorspelling nader door te stellen dat de ethereum ETF’s minder institutioneel kapitaal zullen aantrekken in vergelijking met de eerdere bitcoin spot ETFs. Mogelijk zullen we volgens hem slechts 15% van de instromen zien die we bij de BTC fondsen zagen.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment