Grote beleggers blijven positief over crypto: $1 miljard aan inflows

Stefan de Graaf


Cryptocurrencies zijn sinds dit jaar hard gestegen, en een interessante maatstaf voor de populariteit van de crypto-markt zijn beursfondsen die zich speciaal op cryptocurrencies richten. Twee weken geleden groeiden deze fondsen voor de tweede week met een enorm bedrag, en vorig week was dat niet anders.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin fondsen groeien opnieuw gigantisch

Dat schrijft CoinShares in zijn wekelijkse onderzoeksrapport. Vorige week groeiden de gemeten crypto-fondsen met 293 miljoen Amerikaanse dollar – het op één na grootste bedrag van dit jaar. Maar twee weken geleden was het bedrag groter, toen bedroeg het in totaal 326 miljoen dollar.

Twee weken geleden was de eerste week waarin de weken met opeenvolgende inflows bij elkaar een groter bedrag vertegenwoordigden dan het ‘record’ van 2022. Vorige week is daar nog een mijlpaal bijgekomen, want de gemeten fondsen zijn sinds begin dit jaar met 1 miljard dollar gegroeid. De teller staat nu in totaal op 44,3 miljard dollar.

Meestal is bitcoin (BTC) de bestemming van het overgrote deel van alle inflows – het is immers de grootste cryptocurrency met een reden. Ook vorige week gold dit weer. 240 miljoen dollar van de 293 miljoen dollar kwam bij BTC terecht.

Twee weken geleden leken investeerders nog een slag om de arm te houden, want ook de fondsen die ervoor zijn gemaakt om bitcoin te shorten groeiden. Als je short gaat maak je winst bij een dalende prijs. Maar vorige week was anders, deze fondsen krompen namelijk met 7 miljoen dollar.

Optimisme omtrent ethereum en solana

Voor altcoins was het weer wat wisselvalliger. Frappant genoeg was afgelopen week in de spot-markten op reguliere crypto exchanges juist erg positief, maar de groei bleef beperkt tot een paar coins.

Met ethereum (ETH) ging het juist erg goed. De fondsen voor deze coin groeiden in totaal met 49,1 miljoen dollar, de grootste groei sinds augustus 2022. Volgens CoinShares kwam dit doordat er ook veel optimisme is omtrent de mogelijke goedkeuring van spot-ETF’s voor ethereum.

Solana (SOL) is ook nog steeds populair. SOL-fondsen groeiden met 12,4 miljoen dollar. Verder viel het voor veel andere altcoins enigszins tegen. Fondsen voor XRP krompen met 3,1 miljoen dollar, en die voor cardano (ADA) groeiden met slechts 0,8 miljoen dollar.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment