grootste XRP bezitters uiten hun vertrouwen

Stefan de Graaf


XRP, de cryptomunt van Ripple, steeg gisteren tot zijn hoogste prijs in meer dan drie maanden tijd. Dankzij enkele positieve ontwikkelingen van Ripple kwam de koers namelijk voor het eerst sinds eind juli weer boven de 0,73 dollar uit. Tegelijkertijd hebben de grootste wallets uit het XRP-ecosysteem een nieuwe mijlpaal bereikt, wat wijst op een groeiend vertrouwen in een rooskleurige toekomst.


šŸŽ Deze week: Handel je eerste ā‚¬10.000 in crypto helemaal gratis

Nieuwe XRP mijlpaal

Crypto-analysebedrijf Santiment liet gisteren in een nieuw bericht op X, eerder bekend als Twitter, weten dat de wallets met een bezit van tussen de 100.000 en 1 miljard XRP-munten nu een recordhoogte van het circulerende aanbod in handen hebben.

Tegen de huidige XRP koers staat een bezit van 100.000 XRP gelijk aan 68.740 dollar. 1 miljard XRP daarentegen vereist een inleg van 687.400.000 dollar. Momenteel bezitten alle wallets die binnen deze range vallen maar liefst 45,78 procent van het huidige circulerende aanbod. Dit jaar is dit percentage nog nooit zo hoog geweest als nu.

Bovendien liet Santiment weten dat de prijsstijging van gisteren de grootste piek in de zogenoemde ā€˜social dominanceā€™ teweeg had gebracht sinds halverwege juli. De social dominance wordt door Santiment gedefinieerd als het percentage discussies over het ene activa ten opzichte van de andere top 100 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. In juli zorgde de gunstige uitspraak in de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor de enorme piek in social dominance.

XRP heeft zichzelf gisteren dus volop in de schijnwerpers gezet. Santiment schreef tot slot dat XRP in de afgelopen week 23 procent heeft gewonnen ten opzichte van bitcoin (BTC).

Positieve Ripple ontwikkelingen

Twee verschillende ontwikkelingen van vorige week stonden naar alle waarschijnlijkheid aan de basis van de recente prijsstijging van XRP. Ten eerste heeft de Dubai Financial Services Authority (DFSA) XRP goedgekeurd voor gebruik door bedrijven met een vergunning in het Dubai International Finance Centre (DIFC).

Ten tweede zal de centrale bank van Georgiƫ, de National Bank of Georgia, het central bank digital currency (CBDC) platform van Ripple in gebruik nemen om zijn eigen CBDC, de digitale lari, te ontwikkelen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment