Grootste bank van Colombia lanceert eigen cryptobeurs en stablecoin

Stefan de Graaf


Bancolombia, de grootste bank van het Colombia, omarmt de crypto-industrie en gaat concurreren met de grootste cryptobeurzen ter wereld.

Bancolombia heeft namelijk zijn eigen cryptobeurs gelanceerd en tegelijkertijd zijn eigen stablecoin.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Bancolombia lanceert Wenia cryptobeurs

Wenia is de naam van de nieuwe cryptobeurs van een van de grootste banken van Latijns-Amerika, meldt Forbes.

De Zuid-Amerikaanse bank wil met het nieuwe handelsplatform voor cryptovaluta de concurrentie aangaan met Binance en Bitso en mikt op 60.000 nieuwe klanten in het eerste jaar.

“Met de lancering van Wenia […] zetten we vandaag de eerste stap op een pad waarbij we onze klanten een betrouwbare ervaring willen bieden en een nieuwe manier om hun geld te gebruiken.

Ons streven is om mensen op een toegankelijke, inclusieve en efficiënte manier te helpen zich aan te sluiten bij de wereld van crypto,” aldus Pablo Arboleda, de nieuwe CEO van Wenia.

Grootste bank van Colombia lanceert ook een stablecoin

Naast de lancering van de Wenia cryptobeurs, lanceert Bancolombia ook een eigen stablecoin. COPW is de naam van de stablecoin en de waarde hiervan is gekoppeld aan de Colombiaanse peso.

De stablecoin moet het voor klanten gemakkelijker maken om de wereld van cryptohandel te betreden.

Naast de COPW stablecoin, ondersteunt de Wenia beurs ook bitcoin (BTC), ethereum (ETH), polygon (MATIC) en usd coin (USDC). COPW moet dienen als de portaal naar crypto voor Colombiaanse burgers en als een brug tussen cryptovaluta en fiatgeld.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Colombia heeft zeer hoge niveau in crypto-adoptie

Wenia kan potentieel een grote groep klanten bereiken, gezien Colombia een relatief hoog aantal cryptogebruikers heeft.

Volgens een onderzoek van Chainalysis uit 2023 staat Colombia op de derde plaats onder Latijns-Amerikaanse landen wat betreft crypto-adoptie.

Vooralsnog is de beurs alleen toegankelijk voor klanten in Colombia zelf, maar het wil naar verluidt in een later stadium uitbreiden naar meer Latijns-Amerikaanse landen.

Juan Carlos Mora, CEO van Bancolombia, zegt dat de bank al tien jaar aan het nieuwe handelsplatform werkt.

“Mede hierdoor konden we snel inspelen op de adoptie van bitcoin in El Salvador. We zijn trots dat we dit nieuwe bedrijf kunnen presenteren, waarmee we ons inzetten om de technologie naar een dynamischere toekomst te leiden en voor iedereen toegankelijk te maken.

Met Wenia versterken we de financiële inclusie en dragen we tegelijkertijd bij aan de doorlopende ontwikkeling van de digitale economie van het land.”

De bank waarschuwt echter wel dat er risico’s verbonden zijn aan de crypto-handel:

“Het is belangrijk om te benadrukken dat de digitale activa beschikbaar op Wenia geen effecten of valuta zijn; hun uitgifte wordt door geen enkele overheid ondersteund.

Bovendien zijn ze niet gedekt door enige depositoverzekering en zijn er risico’s aan verbonden, zoals volatiliteit en het verlies van de waarde van het digitale actief.”


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment