Groot nieuws uit de rechtszaal, Bitvavo CEO over bitcoin halving en meer

Stefan de Graaf


Elke week blikken we terug op het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen week. Twee weken geleden was de markt extreem optimistisch over de vermoedelijk komst van bitcoin spot-ETF’s. De bitcoin koers explodeerde toen. Vorige week was voor specifiek bitcoin (BTC) niet veel soeps, maar sommige altcoins stegen hard door.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Altcoins stijgen harder dan bitcoin

Bitcoin steeg vorige week met meer dan 10%, maar afgelopen week bedroeg de stijging slechts een procent of 4. De coin leverde de helft van de winst bovendien weer in. Op het moment van schrijven staat de koers op zo’n 35.100 dollar.

Sommige altcoins deden het beter, zoals cardano (ADA). Diens stijging van 16% was nog meer dan die van twee weken geleden. Enkele kleinere altcoins stegen nóg harder, zoals THORChain (THOR, 40%) en Arweave (AR, 32%). Het lijkt er dus op dat investeerders uit bitcoin en naar altcoins zijn geroteerd.

Tether onthult kwartaalcijfers

Net zoals veel beursgenoteerde bedrijven heeft USDT-uitgever Tether vorige week onthuld hoe het er financieel voorstaat. Ook in het derde kwartaal is de balans van het bedrijf gegroeid, wat betekent dat het 3,2 miljard dollar bovenop het onderpand van USDT heeft.

Tether is niet beursgenoteerd, maar vorig jaar besloot de rechter dat het tóch zijn financiën bekend moet maken omdat de stablecoin USDT zo’n enorme marktwaarde heeft. USDT is de grootste stablecoin van de cryptomarkt.


🎁 Nieuw: Bitcoin mining vanuit huis! Eerste €500 cadeau

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitvavo CEO spreekt over mogelijke bitcoin schokgolf

De baas van de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo sprak zich deze week uit over de aankomende bitcoin halving. Hier en daar zouden er zorgen zijn dat de halvering van nieuwe bitcoins een schokgolf zou kunnen veroorzaken. Zodoende zouden beurzen, waaronder Bitvavo, met te weinig BTC kunnen komen te zitten. In een interview deelde hij zijn verwachtingen.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Beurssymbolen bitcoin ETF’s verschijnen

Vorige week verscheen de ticker van BlackRocks bitcoin spot-ETF bij de Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), een Amerikaanse instelling die transacties verwerkt. Afgelopen week was ook het symbool van Invesco en Galaxy Digital te zien bij de DTCC. Dat suggereert wellicht dat het moment dat de vele ETF-aanvragen goedgekeurd worden erg dichtbij is.

FTX-CEO SBF veroordeeld

Als laatste heeft een Amerikaanse jury vorige week een oordeel geveld voor FTX-oprichter en voormalig CEO Sam Bankman-Fried (ook wel simpelweg ‘SBF’). Hij krijgt in het meest extreme geval een celstraf van 115 jaar. Toch is de zaak nog niet gesloten, want de advocaat van SBF heeft al aangegeven dat de uitspraak zal worden aangevochten.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment