Groot crypto bedrijf verliest €29 miljoen door gehaaide cyberaanval

Stefan de Graaf


Crypto en gamen gaan goed samen. Er bestaan meerdere blockchain platforms die in-game valuta omzetten naar cryptocurrencies. PlayDapp geeft nieuwe gebruikers de mogelijkheid om in te stappen, maar hiermee trekken ze ook de aandacht van anderen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto gaming platform verliest $31 miljoen door cyberaanval

Het Web3 beveiligingsbedrijf Cyvers bevestigt via X (voorheen Twitter) dat PlayDapp gehackt is. Er zijn 200 miljoen PLA-tokens gemint. Deze tokens hebben een waarde van $31 miljoen.

De gestolen buit werd daarna snel opgesplitst en verplaatst naar verschillende adressen. Opvallend is dat $ 5.9 miljoen aan tokens naar de crypto exchange Gate.io is gegaan. Criminelen maken vaak gebruik van crypto exchanges om tokens via meerdere adressen te kanaliseren. Via een ogenschijnlijk legitieme bron worden deze tokens vervolgens ingewisseld in contanten, waardoor de gestolen activa bijna niet te traceren zijn.

In een poging de schade te beperken heeft PlayDapp alle PLA-tokens naar een nieuw, beter beveiligde wallet verplaatst. Deze transactie is bedoeld om de tokens te beschermen.

Contact met de hacker

PlayDapp zelf geeft aan contact te hebben met de hacker. Het platform biedt een beloning voor het terugbrengen van de gestolen activa. Ook wordt vermeld dat de FBI ingeschakeld wordt als er geen antwoord volgt.

Na de hack van het blockchain gaming platform heeft de token (PLA) een flinke duik gemaakt. De koers zakte in één dag van $ 0.18 naar $ 0.16, van meer dan 12%. 

Het voorval heeft PlayDapp de ogen geopend. Meermaals benoemt het bedrijf middels X dat het hard aan het werk is de veiligheidsmaatregelen bij te werken. 

Ook plaatst het gaming platform berichten gericht aan de gebruikers. Ze laten weten op de hoogte te zijn van het probleem. Ook vermelden ze dat ze de ernst van de situatie inzien en er alles aan doen om dit probleem te verhelpen.

Daarnaast vraagt PlayDapp aan andere exchanges om het handelen tegen te gaan. Zo proberen ze te voorkomen dat de onofficiële tokens uit het oog raken. Daarnaast vragen ze bij de algehele gemeenschap om geen misinformatie te delen en alleen nieuws vanuit de officiële kanalen te volgen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 22

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment