GROK crasht, de meme crypto vernoemd naar de AI van Elon Musk

Stefan de Graaf


Recent lanceerde Elon Musk met zijn bedrijf xAI de chatbot ‘Grok’. De nieuwe chatbot moet de concurrentiestrijd aangaan met onder andere ChatGPT. Na de lancering verschenen er binnen de kortste keren weer talloze nieuwe ‘memecoins’ in crypto land, verwijzend naar Grok. 

Echter heeft een van de grootste tokens van deze nieuwe reeks, GROK, blijkbaar banden met oplichters. Daar kwam crypto detective ZachXBT achter.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Scammers zitten achter memecoin GROK

ZachXBT claimt dat GROK gecreëerd is door scammers. Het Twitteraccount van het project werd namelijk al eerder gebruikt voor crypto scams. 

Het duurde niet lang voordat de waarde van GROK hard daalde na het bericht van ZachXBT. De GROK koers daalde in enkele uren van $0,027 naar $0,007. Het is een daling van 76 procent.

Op moment van schrijven herstelt de GROK koers naar ongeveer $0,011, maar dat is alsnog een daling van 60% vanaf de piek.

Het team van GROK ging daarom in de tegenaanval en vernietigde (burn) $1,7 miljoen aan GROK tokens om het vertrouwen te herstellen. Hiermee worden de tokens permanent uit circulatie gehaald waardoor de overgebleven tokens schaarser worden en mogelijk meer waard.

Discutabele actie van crypto detective ZachXBT?

GROK is een van de opvallendste memetokens van de afgelopen tijd. De token werd gelanceerd op 5 november, de dag dat Musk de gelijknamige chatbot bekendmaakte. In korte tijd steeg de waarde van GROK met meer dan 30 duizend procent.

Hoewel ZachXBT de ware aard van het GROK team aan het licht brengt, is er ook kritiek. Zo zou de openbaring en de daaropvolgende koersdaling volgens reacties grote verliezen voor investeerders opleveren. Zo zegt een boze reactie het volgende:

“Realiseer je je dat je speelt met het welverdiende geld van mensen? Dit is een community project en je maakt mensen kapot. En je wordt nog wel de ‘good guy’ van Twitter genoemd.”

Dat de openbaring van ZachXBT grote verliezen voor investeerders in GROK heeft veroorzaakt is duidelijk. Dat betekent niet dat de detective het probleem is. Zijn onderzoeken worden nog altijd gewaardeerd, ook al leidt dat soms tot verliezen door oplichters.

Het investeren in crypto, en voornamelijk memecoins, blijft riskant. Zo zagen we een paar maanden geleden dat een deel van het Pepecoin (PEPE) team er met miljoenen aan tokens vandoor ging. 

Bij Crypto Insiders raden we altijd aan om goed onderzoek te doen naar een crypto project voordat je besluit ergens je geld in te steken. Hoewel memecoins vanwege de rappe koersstijgingen erg aantrekkelijk klinken, worden op deze tokens ook de grootste verliezen gemaakt.





Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment