Groei van wereldwijde cryptogebruikers bereikt mega-mijlpaal in 2023

Stefan de Graaf


Het afgelopen jaar markeerde een ongekende groei in de wereld van cryptocurrencies. Een recent rapport van cryptobeurs Crypto.com onthult een indrukwekkende toename van de wereldwijde cryptogebruikers, met cijfers die de half miljard grens overstijgen. Dit nieuws komt ondanks de voortdurende uitdagingen zoals geopolitieke conflicten en economische onrust die de crypto markt in 2023 teisterde..


Crypto kan volgend tijdperk inluiden voor financiële wereld

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Crypto-groei ondanks uitdagingen

In 2023 is het aantal crypto gebruikers gestegen tot een verbazingwekkende 580 miljoen, een toename van 34% ten opzichte van de 432 miljoen in het voorgaande jaar. Wereldwijde centrale banken verstrakten hun monetair beleid als reactie op inflatie, terwijl langdurige conflicten in Europa en het Midden-Oosten, evenals de naweeën van de pandemie, economische onzekerheid veroorzaakten. Desondanks bleef de adoptie van cryptocurrencies buitengewoon sterk. Een teken dat mensen wellicht hun heil ergens anders zoeken als de traditionele wereld van finance onder druk staat.

Met name de adoptie van ethereum (ETH) en bitcoin (BTC) kende een opmerkelijke groei. Het aantal ETH-bezitters steeg van 89 miljoen naar 124 miljoen, terwijl de bitcoin-gebruikers groeiden van 222 miljoen naar bijna 300 miljoen. Deze stijging werd mede aangewakkerd door belangrijke netwerkverbeteringen.

Altcoins ook populair

Ethereum’s Shanghai-upgrade resulteerde in een toename van netwerkactiviteit en waarde, terwijl de introductie van non-fungible tokens (NFT’s) en BRC-20 tokens op de Bitcoin-blockchain, door de komst van Ordinals, een significante vraag naar Bitcoin stimuleerde. Het vierde kwartaal van 2023 zag een bijzondere stijging in BTC-adoptie, wat bijdroeg aan een prijsstijging boven de $40.000.

Het rapport van Crypto.com, dat data van 23 crypto exchanges omvat, benadrukt ook de diversiteit in de cryptomarkt. Opmerkelijk is dat 40% van de bitcoin-bezitters ook ETH bezitten, terwijl 42% van de cryptogebruikers noch BTC noch ETH in hun portfolio hebben, maar enkel kleinere altcoins.

Dit duidt op een groeiende diversificatie binnen de cryptomarkt, waar gebruikers buiten de twee grootste munten kijken voor investeringsmogelijkheden. Een eerdere prognose van Bitfinex in december 2023 schat zelfs dat het aantal wereldwijde cryptogebruikers tegen eind 2024 zou kunnen toenemen tot 950 miljoen.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment