Grijp in bij gijzeling leiders crypto-gigant Binance

Stefan de Graaf


Afgelopen week was op Crypto Insiders te lezen over de ‘gijzeling’ van twee Binance leidinggevenden in Nigeria. Binance is de grootste cryptobeurs ter wereld.

Een Amerikaanse belangenorganisatie is hier kwaad over en zet president Joe Biden en zijn regering onder druk om zo snel mogelijk actie te ondernemen.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Organisatie eist dat Biden direct actie onderneemt om Binance bestuurder vrij te krijgen

Twee hooggeplaatste bestuurders van Binance, Tigran Gambaryan en Nadeem Anjarwalla, werden eind februari opgepakt in Nigeria.

Anjarwalla is het hoofd van Binance in Kenia en Gambaryan leidt het criminele onderzoeksteam van Binance. Gambaryan heeft een Amerikaanse nationaliteit en was voorheen een agent van de Amerikaanse belastingdienst.

De Chamber of Digital Commerce, of Kamer van Digitale Handel, is een Amerikaanse belangenorganisatie die de industrie achter blockchain, crypto en bitcoin (BTC) ondersteunt.

De leden van deze organisatie eisen dat Biden en zijn regering onmiddellijk diplomatische actie ondernemen om Gambaryan op vrije voet te krijgen.

‘Gijzeling’ is een gevaarlijk precedent voor crypto ondernemers

De organisatie zegt dat Gambaryan onterecht is opgepakt. Het is zonder eerlijk proces verlopen en gaat tegen internationaal recht en diplomatische betrekkingen in.

Dit creëert ook een zeer gevaarlijk precedent, zegt de organisatie. Het zou ervoor kunnen zorgen dat alle Amerikanen die in het buitenland zijn, vooral ondernemers in de crypto-industrie, soortgelijke risico’s lopen door lokale autoriteiten.

“De ongerechtvaardigde detentie van Tigran Gambaryan is meer dan een juridisch probleem; het is een kwestie van nationale waardigheid en de bescherming van Amerikaanse burgers wereldwijd,” aldus de Chamber of Digital Commerce.

Voordat het tweetal werd opgepakt, werden ze uitgenodigd door de Nigeriaanse autoriteiten om recente beschuldigingen tegen Binance te bespreken.

Het land beschuldigt Binance van het profiteren van illegale transacties ten koste van Nigeria. Het land eist zelfs een vergoeding van meer dan $10 miljard.

De Chamber of Digital Commerce beschuldigt de Nigeriaanse regering er dan ook van het Gambaryan “onder valse voorwendselen” heeft uitgenodigd, opgepakt heeft zonder toelichting en nu gegijzeld houd voor losgeld.

De organisatie noemt het incident een “door de staat gesponsorde ontvoering” en kaart aan dat Nigeria een bondgenoot is van de VS. Ze eisen daarom dat Biden direct Gambaryan vrij krijgt.


Post Views: 309

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment