Grayscale-CEO Michael Sonnenshein treedt af na 10 jaar

Stefan de Graaf


Begin dit jaar keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de eerste spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) in de Verenigde Staten goed. Grayscales GBTC was één van deze beursfondsen, alhoewel dit fonds al 10 jaar bestaat. Grayscales CEO stond ook al 10 jaar aan het roer, maar daar is op maandag verandering in gekomen. Hij heeft namelijk ontslag genomen.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Grayscale krijgt nieuwe CEO

In een persbericht schrijft Grayscale dat het vanaf 15 augustus Peter Mintzberg als CEO zal hebben. Mintzberg is op het moment van schrijven directeur van de vermogensbeheer-tak van de investeringsbank Goldman Sachs. Hij heeft al ruim 20 jaar ervaring en heeft naast voor Goldman Sachs gewerkt voor verschillende andere belangrijke vermogensbeheerders, waaronder BlackRock, OppenheimerFunds en Invesco. De topman zal vanaf 15 augustus ook lid van het bestuur zijn.

Mintzberg wordt de opvolger van Michael Sonnenshein, die al 10 jaar de rol van CEO vervulde. Grayscale bestaat pas sinds 2013, Sonnenshein heeft dus bijna sinds het begin geholpen om Grayscale uit te laten groeien tot één van de grootste bedrijven in de crypto-industrie. Volgens de website is het zelfs de allergrootste crypto-vermogensbeheerder.

Voor de omzetting van het GBTC-trustfonds in een spot-ETF was Sonnenshein ook een onmisbaar, schrijft Barry Silbert, CEO van Grayscale-moederbedrijf Digital Currency Group (DCG) op X.

Het bedrijf heeft meerdere crypto-investeringsfondsen, maar GBTC is hier veruit de bekendste van. Via GBTC is Grayscale de grootste bezitter van bitcoin. Zelfs nu geldt dat nog, ondanks dat investeerders sinds de introductie van de spot-ETF’s juist enorm veel aandelen in GBTC hebben verkocht. Volgens gegevens van Dune heeft GBTC op dit moment een marktaandeel van ongeveer 35%.

Grayscale niet de enige met nieuwe top

Grayscale is niet het enige belangrijke bedrijf waar de afgelopen tijd nieuwe topmensen zijn aangesteld. Zo heeft de gigantische traditionele vermogensbeheerder Vanguard onlangs ook een nieuwe CEO aangekondigd, die eveneens afkomstig is van een groot traditioneel financieel bedrijf.

Verder is er ook veel veranderd bij Binance, dat zelfs een complete exodus achter de rug heeft. Na de problemen met verschillende overheden van over de hele wereld lijken meer topmensen te zijn vertrokken dan te zijn gebleven.


Post Views: 20

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment