Google zit aangesloten op het XRP netwerk van Ripple

Stefan de Graaf


Een opvallend bericht op X, voorheen Twitter,  zorgt voor een opschudding in de XRP gemeeschap. Edo Farina, Head of Social Adoption bij XRP Healthcare, legt een mogelijk verband tussen Google en de XRP Ledger (XRPL) van Ripple.

Farina suggereert dat techgigant Google een zogeheten ‘node’ beheert op XRPL:

Nodes zijn de computers op een (blockchain) netwerk die verantwoordelijk zijn voor het controleren en valideren van transacties.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Onthulling Google ‘node’ op XRPL krijgt tegenspraak

Farina vergelijkt de node van Google met een vergelijkbare node van technologiereus Microsoft.

In reactie op deze geruchten nuanceert Daniel, een ambassadeur van de XRP-community, de onthulling van Farina. Hij meldt in een reactie dat alhoewel het om een Google IP-adres gaat, het waarschijnlijk om een klant of partner van Google Cloud gaat in plaats van Google zelf.

“Dit is een Google Cloud IP, het is waarschijnlijker dat iemand er Ripple op draait, wat betekent dat een klant het doet.”

Ripple trekt grote technologiereuzen en nationale banken aan

De geruchten in de crypto-gemeenschap met betrekking tot de Google node op de XRPL zorgt voor gemengde reacties. Ondanks de ontstane onzekerheid die heerst over de rol van Google deze kwestie, blijft Ripple zich op een positieve manier ontwikkelen in de crypto-industrie.

Ripple lanceerde onlangs zijn nieuwe betalingsplatform Ripple Payments. Tevens werd het bedrijf uitgekozen als partner van de Nationale Bank van Georgië.

De bewezen diensten van Ripple en hun omstreden CBDC-platform leverde een samenwerking op voor een proefproject van de digitale lari. Deze digitale valuta van Georgië zal functioneren als een centrale bankmunt van het land.

Ook de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijft een gevoelig onderwerp. Deze week verklaarde Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, dat het bedrijf zijn XRP-token tot aan het Hooggerechtshof zal blijven verdedigen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment