Google-concurrent gebruikt cryptomunt solana om browser te verbeteren

Stefan de Graaf


Tegenwoordig heeft een klein aantal webbrowsers bijna al het marktaandeel in handen, waardoor het niet gemakkelijk is om je software als kleine browseraanbieder aan de man te brengen. Brave Browser heeft echter een groot concurrentievoordeel dankzij de integratie van blockchains, waaronder het Solana (SOL) netwerk. Nu heeft de browser zijn ondersteuning voor Solana verder uitgebreid.


šŸš€ Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Privacybrowser Brave blij met Solana

In een persbericht schrijft Brave dat beloningen voor browser-taken binnenkort uitbetaald kunnen worden in basic attention token (BAT) via de Solana-blockchain. Het had naast de Ethereum (ETH) blockchain ook al ondersteuning voor self-custody Solana-wallets, maar beloningen werden voorheen alleen uitbetaald via het Ethereum-netwerk. De browser heeft namelijk ook de mogelijkheid om ETH-wallets te koppelen.

Wel betreft de diepere integratie van Solana vooralsnog een langzame uitrol. Op donderdag is het begonnen met een eerste groep testers, en vooralsnog kom je alleen in aanmerking voor de upgrade als je bent uitgenodigd. Of je in aanmerking komt kun je zien in het Brave Rewards-tabje bovenaan je browservenster.

Brave zegt voor Solana te hebben gekozen door de hoge transactiesnelheid en de lage kosten. Dat scheelt bij het distribueren van de BAT-beloningen. Een enkele transactie op Solana kost namelijk gemiddeld 0,002 Amerikaanse dollar, terwijl de kosten op Ethereum en het populaire layer-2-netwerk Arbitrum (ARB) op respectievelijk 1 dollar en 0,1 dollar liggen.

Crypto verdienen met advertenties kijken

Verder constateert het dat al honderdduizenden mensen gebruikmaken van de beloningsfunctie. Brave geeft je de mogelijkheid om BAT te verdienen als je advertenties kijkt in plaats van dat je ze blokkeert met de ingebouwde ad blocker. Dat kan al sinds 2019, en het werkt ook in Nederland.

Hiervoor is het noodzakelijk dat de ad blocker goed werkt. Daarom heeft het in 2022 extra nadruk gelegd op het verbeteren van de privacyfuncties. Google was namelijk in staat om bepaalde beveiligingstechnieken te doorbreken met zogeheten Accelerated Mobile Pages, waar veel websites gebruik van maken.

De markt een stapje voor blijven?Ā Join onze bruisende Discord-communityĀ met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiĆ«ren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment