goedkeuring ethereum ETF’s, nieuwe cryptowet VS & meer

Stefan de Graaf


Het was een week die menig crypto-investeerder niet snel meer zal vergeten. Ondanks het feit dat niemand hier vorige week rekening mee hield, zijn de allereerste ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten goedgekeurd. In deze Crypto-Rewind lees je over deze historische goedkeuring evenals nieuwe revolutionaire crypto-wetgeving in de VS en de uitstekende resultaten van de bitcoin )BTC’ ETF’s.

Waarom stijgen bitcoin en ethereum vandaag?

Waarom stijgen bitcoin en ethereum vandaag?

Amerikaanse Ethereum ETF’s goedgekeurd

Met de goedkeuring van ethereum spot ETF’s heeft de afgelopen week een plekje in de geschiedenisboeken weten te bemachtigen. Ethereum zal bitcoin achterna gaan met een totaal van acht verschillende fondsen, van onder andere giganten als BlackRock en Fidelity.

Vorige week hadden maar weinig mensen vertrouwen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nu al groen licht zou verkondigen. Analisten hingen slechts een kans van 25% aan dit scenario. Op maandagavond schoot de kans opeens naar 75%, omdat de toezichthouder last-minute om bijwerkingen voor de respectievelijke aanvragen had gevraagd.

De onverwachte ommekeer zou te maken hebben met politieke druk. Dit lijkt een strategie van de Democraten om de harten van crypto-enthousiastelingen te winnen met het oog op de komende verkiezingen.

De fondsen mogen echter nog niet de Amerikaanse beurzen betreden. De goedkeuringen hebben uitsluitend betrekking op de 19b-4 aanvragen, en de S-1 formulieren moeten tevens groen licht ontvangen om genoteerd en verhandeld te mogen worden. Dit zou nog weken tot zelfs maanden kunnen duren.

Belangrijke cryptowet aangenomen in VS

De Amerikaanse crypto-industrie heeft de afgelopen week ook op een ander front een grote stap voorwaarts gezet. De in juli 2023 voorgestelde FIT21 wetgeving, voluit bekend als de ‘Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act’, is namelijk aangenomen in het Huis van Afgevaardigden.

Het markeert een grote overwinning aangezien de wet eindelijk een duidelijk wetgevend kader moet introduceren voor de cryptosector in de VS. De wet richt zich met name op de classificatie van cryptomunten als effecten of digitale grondstoffen, wat bepaalt of ze onder de jurisdictie van de SEC of Commodity Futures Trading Commission (CFTC) vallen.

President Joe Biden heeft bovendien aangegeven geen veto uit te gaan spreken tegen het wetsvoorstel, terwijl dit eerst wel het plan leek te zijn. Het Witte Huis verzet zich nog altijd tegen de goedkeuring, maar heeft gezegd dat het ‘’graag wil samenwerken met het Congres om te zorgen voor een uitgebreid en evenwichtig regelgevend kader voor digitale activa’’.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Bitcoin ETF’s zetten beste week in tijden neer

De Amerikaanse bitcoin ETF’s hebben de afgelopen week groot succes geboekt. De in januari op de markt gebrachte fondsen hebben hun positieve reeks van een week eerder met volle overtuiging voortgezet.

Met vijf nieuwe positieve handelsdagen hebben de fondsen een totaal van 1,05 miljard dollar verwelkomt de afgelopen week. Het markeert de hoogste wekelijkse netto-instroom sinds halverwege maart. In de week van 11 t/m 15 maart beleefden de fondsen hun beste week ooit met een totale instroom van meer dan 2,5 miljard dollar.

Afgelopen dinsdag was de beste dag in weken voor de bitcoin ETF’s, met een instroom van 305,7 miljoen dollar. BlackRock haalde die dag een indrukwekkende 290 miljoen dollar binnen, wat de cumulatieve instroom van de drie weken daarvoor overtreft.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Volatiele week voor BTC koers

Tot slot werpen we een blik op wat de bitcoin koers de afgelopen week heeft laten zien. Het was een enorm beweeglijke week voor bitcoin, die hoogstwaarschijnlijk erg positief afgesloten zal worden.

Bitcoin luidde de week vlak boven de $66.000 in. Maandag was een uitstekende dag waarop de koers voorbij de $71.000 steeg doordat de kans op ethereum ETF’s uit het niets de lucht in schoot. Na enkele dagen zijwaarts te hebben bewogen rond de $70.000, crashte de koers op donderdag tot grofweg $67.000. Inmiddels bevinden we ons weer vlak boven de $69.000, meer dan 4% hoger dan aan het begin van de week.

Met nog een halve dag te gaan moet er iets geks gebeuren wil bitcoin niet zijn tweede achtereenvolgende groene week neer gaan zetten.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment