gaat de koers verder zakken?

Stefan de Graaf


In de wereld van crypto draait alles om bitcoin (BTC). De prijs van deze digitale munt fascineert veel mensen, waaronder Michaël van de Poppe. Van de Poppe is een bekende marktanalist en handelaar, die al enkele jaren in de industrie opereert. Hij heeft onlangs een zorgwekkende voorspelling gedaan die de prijs van de grootste crypto ziet kelderen. Volgens Van de Poppe zou bitcoin kunnen zakken naar maar liefst $52.000.

Bitcoin onder druk: extreme volatiliteit Japanse yen vormt risico

Bitcoin onder druk: extreme volatiliteit Japanse yen vormt risico

‘Bitcoin-prijs gaat mogelijk naar laagste punt sinds februari’

Het bedrag van $52.000 is er een die de bitcoin-prijs al een lange tijd niet gezien heeft. De laatste keer was richting het einde van de maand februari. Op 26 februari ging de prijs binnen drie dagen naar $65.000 per BTC. Waarom deze relatief lage prijs bereikt kan worden, omschrijft Van de Poppe in een X-post.

“Bitcoin staat op het laagste punt van de range. Dit is technisch gezien het gebied waar je liever zou zien dat het vasthoudt, zodat het opwaartse momentum aanhoudt en de range vasthoudt.”

Michaël van de Poppe is een bekende Nederlandse marktanalist en handelaar in cryptocurrencies. Hij staat bekend om zijn technische analyse van de cryptomarkten en deelt regelmatig zijn inzichten en voorspellingen via sociale media en verschillende platforms. ‘CryptoMichNL’ heeft een grote volgersschare opgebouwd op zijn X-pagina (voorheen Twitter) vanwege zijn diepgaande kennis van de markt.

Prijsvoorspellingen richting de $52.000, aldus analist

De koers bevindt zich dus in een dubio. Van de Poppe ziet het somber in wanneer BTC het prijslevel niet kan handhaven:

“Als dit niet standhoudt, dan kunnen we $52-55K verwachten als mogelijk dieptepunt van deze correctie.”

Of we deze prijs ook echt gaan zien is nog maar de vraag. Eerder sprak de Nederlandse analist nog over een koersindicatie rondom de $62.250. De BTC-prijs vindt steun rond dit niveau en zal daar waarschijnlijk nog wel blijven hangen. Van de Poppe sprak hierbij van een beweging ‘in opwaartse richting’.

Deze positieve signalen worden ondersteund door andere analyses. Zo stellen sommige koersindicatoren een toekomstige stijging. Volgens een macro-economische analyse van TradingShot ligt er een koerspiek van $410.000 in het verlengde. Deze analyse deed hij op basis van een vergelijking tussen de bitcoin koers en de rente op Chinese staatsobligaties, de dollarindex DXY en de bedrijfsobligaties-ETF HYG.


Post Views: 1.387

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment