Gaat de bitcoin koers crashen? Analisten denken van wel

Stefan de Graaf


Het gaat al maanden opvallend goed met Bitcoin (BTC); zowel met de Bitcoin blockchain als met de bitcoin koers. Maar sinds afgelopen maart gaat de koers voornamelijk zijwaarts. Nu duiken er ook signalen op dat de koers wel eens hard zou kunnen crashen.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Bitcoin terug naar $20.000?

Gisteren schreef voormalig BitMEX-CEO Arthur Hayes dat hij verwacht dat de bitcoin koers zal dalen na de eerstvolgende halving, die naar verwachting over iets meer dan een week plaats zal vinden. Dat zou komen doordat er te veel hype rondom de halving is, waardoor de koers volgens hem eigenlijk maar één kant op zou kunnen. Ook het beleid van de Federal Reserve en het Amerikaanse Ministerie van Financiën zou een belangrijke rol spelen.

Een duidelijk koersdoel noemde Hayes niet, maar sommige andere analisten hebben dat wel. Zo concludeert een onderzoeksrapport van Deutsche Bank volgens Bloomberg dat bijna één derde van de consumenten verwacht dat de koers van bitcoin eind dit jaar onder de 20.000 Amerikaanse dollar zal staan. Slechts 10% van de consumenten verwacht dat de koers tegen die tijd hoger zal zijn dan 75.000 dollar, wat rond de piek van afgelopen maart is.

Ook verwacht maar liefst 38% dat bitcoin volledig zal verdwijnen. Toch zijn er wat de lange termijn betreft ook optimisten, 40% denkt namelijk dat de grootste cryptocurrency wél een toekomst heeft.

Slechts kleine bitcoin crash door halving?

De op socialmediaplatform X actieve analist Rekt Capital voorziet ook donkere wolken in crypto-land. Hij denkt dat de koers vlak voor de bitcoin halving nog zal dalen, want dat is de vorige keren ook gebeurd. Ditmaal zou een crash tot 60.000 nog mogelijk zijn. Halverwege maart begon de koers ook te dalen, maar een prijs van 60.000 dollar is toen net niet gehaald.

Vlak na de halving bleef de koers in het verleden een tijdje hangen rond een bepaalde prijs. Deze ‘re-accumulatiefase’ zorgde daarna voor een explosieve opwaartse trend, wat uiteraard opnieuw zou kunnen gebeuren.


Post Views: 93

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment