Gaan de ethereum ETF’s bitcoin achterna? Miljoenen in beweging

Stefan de Graaf


Investeerders halen massaal hun geld uit verschillende ethereum (ETH) gerelateerde exchange-traded products (ETP’s). Volgens data van blockchain analyse platform zou het gaan om $120 miljoen dat in de afgelopen twee weken uit deze ETP’s vloeide. Dit betekent dat er elke week $60 miljoen aan netto-uitstroom was, de hoogste uitstroom sinds augustus 2022.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hoge verwachtingen omtrent ethereum ETF

De uitstroom is een positief teken. Het lijkt er namelijk op dat investeerders hun fondsen trekken in afwachting van de lancering van de nieuwe ethereum spot exchange traded funds (ETF’s). 

Er wordt door sommigen voorspeld dat er significant kapitaal in de nieuwe ethereum ETF’s kan stromen. Daarbij kan de huidige uitstroom een voorbode zijn van een nog grotere toekomstige instroom, wat de markt uiteindelijk ten goede komt.

Zo voorspellen investeringsbedrijven Galaxy en Bitwise significante netto instromen van respectievelijk $5 miljard in de eerste vijf maanden en $15 miljard in de eerste 18 maanden. 

Ook onderzoeksbureau Steno Research heeft hoge verwachtingen en voorspelt een netto-instroom van $15 tot $20 miljard in het eerste jaar. Dit zou een indrukwekkend succes zijn, vergelijkbaar met de $14 miljard netto-instroom die bitcoin (BTC) spot ETF’s sinds januari hebben gezien. 

Ethereum ETF lancering lijkt nabij

Er wordt gespeculeerd dat de fondsen volgende week al hun debuut gaan maken op de Amerikaanse beurzen. Dat zal vijf weken zijn na de initiële goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC. 

De goedkeuring van de 19b-4 aanvragen markeert een cruciale stap in het proces. Maar de definitieve lancering hangt nog af van de S-1 registratieverklaringen, die volgende week worden verwacht.

Met deze lancering treedt ethereum in bitcoin’s voetstappen, als de tweede cryptocurrency met spot ETF’s in de VS. De bitcoin ETP’s (andere bitcoin fondsen dan de ETF’s) zagen respectievelijk $18 miljoen en $10 miljoen aan instroom. Heel anders dan wat er nu bij de ethereum ETP’s gebeurd, wat suggereert dat het sentiment veranderd. 

Vitalik Buterin bekritiseert huidige crypto regulatie

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, heeft zijn zorgen geuit over de huidige crypto regulatie. Hij stelt dat de huidige situatie zowel ‘anarchie’ als ’tirannie’ creëert, wat schadelijker is dan een duidelijke keuze voor een van beide. 

Buterin benadrukt hoe regelgevende inspanningen ontwikkelaars benadelen. Hij legde uit dat als je vage beloftes maakt, je vrij bent, maar als je transparant bent over rendementen, word je als ‘security’ beschouwd.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment