Floki lanceert tradingbot op Telegram: een game changer?

Stefan de Graaf


Foto: Floki koers op Bitvavo.

Floki (FLOKI) is een memecoin en die staan meestal bekend om hun beperkte nut. Echter, de ontwikkelaars van het project werken hard aan een scala van nieuwe functionaliteiten. Onlangs werd een op het Telegram gebaseerde handelsbot gelanceerd.

De bot is een geautomatiseerd softwareprogramma dat geïntegreerd is met de Telegram app en FLOKI houders in staat stelt om tokens te verhandelen. De bot handelt zelfstandig op basis van vooraf ingestelde criteria.

Het voornaamste doel van de handelsbot is om de vraag naar FLOKI tokens te verhogen. Dit doet het onder andere door gebruikers in staat te stellen tokens te verhandelen en daarbij 1% transactiekosten te heffen. De helft hiervan wordt gebruikt om FLOKI op de open markt te kopen. De bot zit momenteel in een betafase waardoor het aanvankelijk alleen beschikbaar zal zijn voor een beperkt aantal gebruikers tijdens. Het doel is om technische bugs te vinden en op te lossen. De beschikbaarheid zal vervolgens voor het brede publiek verwacht worden rond midden juni.

Gebruikers moeten FLOKI tokens bezitten om de bot te kunnen gebruiken, wat naar verwachting de vraag naar de token zal vergroten. Daarnaast moet het overgrote deel wachten tot de testperiode voorbij is om van de bot gebruik te mogen maken. Uiteindelijk zal de dienst ook worden uitgebreid naar andere blockchains, waaronder Ethereum (ETH) en de Layer-2 van crypto exchange Coinbase, Base.

Voormalige bankier veroordeeld tot 41 maanden voor cryptofraude

Voormalige bankier veroordeeld tot 41 maanden voor cryptofraude

Populariteit handelsbots op Telegram

Andere memecoin projecten zoals Bonk (BONK), dat op het Solana (SOL) ecosysteem is gebouwd, hebben eerder ook hun eigen handelsbots gelanceerd. Ze bleken populair binnen de gemeenschap.

De populariteit heeft met name te maken met gebruiksgemak die de bots bieden vergeleken met gedecentraliseerde exchanges (DEX) zoals Uniswap, waar gebruikers voortdurend moeten inloggen op hun wallet en hoge kosten kunnen tegenkomen.

Mei bleek spectaculaire maand voor Floki

Eind mei was Floki nog het stralende middelpunt van de crypto markt. De memecoin steeg als snelste onder de top 100 grootste coins, na een opvallende post op het social media platform X van het project.

De stijging wordt aangejaagd door een verwachte “belangrijke aankondiging” op het officiële X-profiel van FLOKI, wat de hype versterkt. Bovendien zullen FLOKI perpetual contracts op 30 mei live gaan op Coinbase, wat extra koopdruk creëert. Floki presteerde in die periode beter dan bitcoin (BTC) en andere memecoins. De nummer 45 in marktkapitalisatie steeg 22%  en zelfs 40%  in de laatste dagen van mei. Door de stijging werd FLOKI op Bitvavo een van de meest verhandelde coins.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment