Floki crypto stijgt +300%, nieuws vanuit de community

Stefan de Graaf


Floki (FLOKI) is recent met meer dan 100% gestegen in 24 uur. Wanneer we de grafiek verder uitzoomen, is het duidelijk dat Floki een aanzienlijke stijging van meer dan 300% heeft laten zien in slechts 7 dagen. Naast de huidige hype rondom memecoins is er ook ander nieuws dat mogelijk bij heeft gedragen aan deze stijging.

Aantal floki in omloop wordt kleiner

Er is namelijk een voorstel geaccepteerd om een deel van de floki te burnen. Het burnen, of vernietigen van tokens betekent dat deze uit de circulatie verwijderd zijn.

De tokens worden gestuurd naar een wallet die niet bestaat, een zogenoemd nuladres. Als gevolg hiervan zijn de tokens onherroepelijk verloren gegaan, omdat ze definitief geburned of vernietigd zijn. Bij floki heeft het een enorm positief effect gehad op de koers.

Er is een voorstel aangenomen om 2% van het totale tokenaanbod te burnen. Dit moet onder andere investeerder meer vertrouwen geven. Dit wordt door de gemeenschap als enorme opsteker gezien en bijna 90% stemde dan ook voor de burn. Hierdoor werd het voorstel aangenomen, zo blijkt uit een bericht van Floki op X.

“Het is officieel: Floki DAO heeft het voorstel om 190.918.585.431,84 floki te vernietigen.”

Vernietiging van 190 miljard tokens

Het voorstel betekent dat er een burn komt, naar verwachting over een aantal dagen, voor 190 miljard floki tokens. Destijds een waarde van ongeveer 11 miljoen dollar, nu een waarde van $24 miljoen dollar. Op het moment van schrijven stijgt de koers nog steeds, dus het kan zomaar zijn dat de cijfers nog hoger liggen op het moment van de burn.

De tokens zijn afkomstig uit een voorraad op de Multichain-brug. Het platform was bedoeld om tokens tussen verschillende netwerken te kunnen overdragen. Echter werd in juli 2023 meer dan 130 miljoen dollar aan geld gestolen, waardoor het platform in elkaar stortte.

Memecoins met indrukwekkende stijgingen

Wanneer je afgelopen dagen in memecoins hebt geïnvesteerd zoals floki, shiba inu (SHIB) of pepe (PEPE), is de kans groot dat je grote rendementen hebt behaald. Het waren de afgelopen dagen vooral memecoins die indrukwekkende stijgingen lieten zien.

Toch moet men oppassen met memecoins, want helaas is de grote meerderheid geen verstandige investering. Voordat je in memecoins investeert, is het advies om altijd je eigen onderzoek te doen. Do your own research (DYOR) is dan ook een bekende term in de crypto wereld.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel Floki te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €20,- gratis


Post Views: 199

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment