Februari was de maand van records voor bitcoin platforms

Stefan de Graaf


Februari sloot af met een knal in de wereld van cryptocurrencies. Niet alleen bereikte de koers van bitcoin (BTC) niveau’s die al jaren niet meer gezien waren, verschillende handelsplatformen zetten recordbrekende prestaties neer. Deze golf van activiteit laat zien dat de hype na een hardnekkige bearmarkt weer helemaal terug is van weggeweest.


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Deribit zet nieuwe records

Op het platform van Deribit, dat gespecialiseerd in crypto-opties en futures, werden meerdere records verbroken. Zo passeerde de open interest op het platform de ongekende hoogte van $29 miljard. Daarnaast bereikten de activa van klanten op het platform een recordhoeveelheid van $4 miljard, terwijl het 24-uurs handelsvolume een piek van $12,4 miljard zag. Beide cijfers zijn nog nooit eerder behaald en daarom liet Deribit via hun X-account weten: “Note to ourselves: Stay humble,” een teken van hun verrassing tegenover deze mijlpalen.

Parallel aan Deribit’s succes, beleefde Coinbase Derivatives, een door de VS gereguleerde futuresbeurs, ook een bijzonder moment. Op 29 februari registreerde het platform een recordaantal unieke institutionele gebruikers. Dit zorgde voor de op een na beste dag ooit werd voor het Amerikaanse platformen voor instituties en er werd in totaal meer dan $380 miljoen in ETH en BTC contracten verhandeld.

Ook andere handelsplatform zoals Greeks.live beleefde een fenomenaal goed einde van de maand en zette records neer als het op handelsvolume aankomt.

Bitcoin koers slaat op hol

Dit alles wordt natuurlijk aangedreven door de koers van BTC. Sinds september van 2023 is de koning der crypto al met meer dan 150% gestegen, en als we bepaalde analisten mogen geloven dan heeft de bitcoin koers nog meer in petto.

Erich Balchunas, ETF-analist bij Bloomberg, legde uit dat hij de kans groot acht dat we ons in een soort van ‘opwaartse spiraal’ bevinden, waar de ETF-hype zorgt voor een schrijnend tekort aan bitcoin. Als er te weinig bitcoins zijn dan leidt dat uiteraard tot een stijging van de prijs, een stijging die volgens hem nog wel even aan kan houden in een positief scenario.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment