Failliete crypto-bank verkoopt godsvermogen aan ethereum (ETH)

Stefan de Graaf


In 2022 ging de crypto-bank Celsius als één van de eerste crypto-bedrijven failliet, maar de voortgang van het faillissement gaat vrij langzaam. Begin deze maand veroorzaakte het bedrijf lichte onrust door enorm veel ether (ETH) uit het Ethereum-stakingcontract te halen. Nu lijkt het ook te beginnen met verkopen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Celsius verstuurt ETH naar exchanges

Celsius wilde begin deze maand nog ETH ter waarde van ruim 461 miljoen dollar uit het stakingcontract van de Ethereum-blockchain halen, terwijl het ook al ruim 26.000 ETH had opgenomen. Twee maanden geleden bezat het bedrijf bovendien 2% van alle ETH in het contract. Ruim 581.000 ETH om precies te zijn, wat bij de toenmalige koers ruim 1,2 miljard dollar waard was.

De opnames veroorzaakte veel paniek bij de rest van de Ethereum-stakers, waardoor Celsius lang niet de enige was die zijn coins op wilde nemen. Toch was het toen goed voor maar liefst 32% van alle opnamen, terwijl in totaal ruim 15.000 mensen hun coins uit het contract wilden halen.

Inmiddels heeft het ook ETH verstuurd naar crypto exchanges, volgens gegevens van blockchain-analysedienst Arkham Intelligence. Vorige week verstuurde het 95,5 miljoen dollar naar Coinbase, en bijna 30 miljoen dollar naar FalconX. Dat betekent niet dat het ook daadwerkelijk heeft verkocht, dat is nog niet bevestigd.

Celsius maakt doorstart als bitcoin miner

De cryptobank kondigde wel aan dat het zijn bezit niet alleen liquide ging maken, maar dat het ze ook ging verkopen. Zo hoopt het zijn crediteuren terug te kunnen betalen, iets waar het voorheen nog niet aan was begonnen. Celsius heeft het geluk dat de ethereum koers nu ongeveer 200% hoger staat dan op de bodem halverwege 2022. Crediteuren kunnen nu dus meer geld terugkrijgen dan voorheen.

Ook mocht het van de rechter een doorstart maken als bitcoin miner. Inmiddels is het hiermee begonnen, wat betekent dat het de winst hiervan kan gebruiken om crediteuren verder af te betalen. De rechter vereist namelijk dat crediteuren minimaal 2,03 miljard dollar terugkrijgen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment