Extreme memecoin rally signaleert spoedig altcoin seizoen, zegt studie

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) kon afgelopen week weer hard stijgen, namelijk met meer dan 20%. Toch was deze stijging niets in vergelijking met de enorme stijging van veel memecoins.

De harde stijging van deze zogenaamde memecoins is mogelijk een signaal van een aanstaande altcoin seizoen of altseizoen, zeggen onderzoekers.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Memecoins stijgen extreem hard in een week tijd

De memecoins hebben ongekend sterk gepresteerd in de afgelopen zeven dagen. De grootste memecoins op de crypto markt presteerden als volgt:

 

Volgens analisten van K33 Research is dit een vroeg teken van een aanstaand altcoin seizoen. Dit is een periode waarin tokens met een kleinere marktkapitalisatie sterker presteren dan de allergrootste munt op de markt: bitcoin.

Bitcoin heeft tot dusver in 2024 het voortouw genomen in de crypto markt. Dat heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de sterke prestaties van de nieuwe Amerikaanse bitcoin-ETF’s en de aanstaande halving.

In deze pre-halving bull-run is bitcoin in 2024 al met 48% gestegen en komt langzamerhand weer in de buurt van zijn all-time high. Bitcoin bereikte de $69.000 in november 2021.

Met een stijging van 48% presteerde bitcoin sterker dan de bredere crypto-markt die met ongeveer 30% is gegroeid.

Crypto markt staat op de vooravond van nieuw altcoin seizoen

Volgens de K33 analisten staan we mogelijk op de vooravond van een trendverandering: “Als we naar de geschiedenis kijken, beginnen altcoins rond deze tijd beter te presteren.”

Volgens de analisten lijken de huidige marktomstandigheden op die van eind 2020, toen de altcoins aan een inhaalslag begonnen ten opzichte van de bitcoin koers.

Vooral de extreme memecoin rally is een vroeg teken van een naderd altcoin seizoen, zeggen de analisten.

Desalniettemin geven de analisten een kanttekening bij dit verhaal. Ditmaal gaat een groot deel van het nieuwe kapitaal via de ETF’s naar de markt.

Dat kan in theorie betekenen dat er minder geld doorstroomt vanuit bitcoin naar de altcoins zoals we in vorige marktcycli zagen.

Daar komt bij dat we ook nog geen teken zien van zogeheten “retail FOMO”. Dat is een gigantische instroom van particuliere investeerders die de boot niet willen missen. Het zorgde voor de enorme prijsstijgingen in 2021.

Desondanks zeiden de analisten van Bitfinex onlangs ook al dat we op de vooravond staan van een nieuw altcoin seizoen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment