Ex-Ripple directeur gaat aan de slag bij Nederlands cryptobedrijf

Stefan de Graaf


Oud-directeur Navin Gupta van Ripple, het bedrijf achter de XRP munt,  gaat als CEO aan de slag bij Crystal Blockchain. Crystal Blockchain focust zich op het leveren van software dat het traceren van transacties aan bedrijven en overheidsinstanties mogelijk maakt.


Baas van door Ripple (XRP) overgenomen bedrijf vertrekt plotseling

  • xrp-xrp-logo

    Ripple nieuws

Voormalig Ripple topman aangesteld

Met de toenemende mainstream acceptatie van crypto activa door belangrijke regelgevende ontwikkelingen en marktontwikkelingen, is Gupta aangesteld om Crystal’s blockchain intelligentie-oplossingen wereldwijd uit te breiden.

Sinds 2019 heeft Crystal al zijn aanwezigheid uitgebreid naar belangrijke financiële centra, waaronder Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk (VK) en Europa. De focus voor de toekomst zal met name liggen op het Midden-Oosten en Azië. Gupta woont in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en met zijn jaren aan ervaring bij Ripple zal hij leidinggeven aan de uitbreiding in de regio.

De aanstelling van Gupta onderstreept Crystal’s toewijding om de toenemende adoptie van blockchain te ondersteunen. Hij legt de focus op het leveren van superieure inzichten en geavanceerde instrumenten aan toezichthouders en traditionele financiële instellingen (TradFi) die de risico’s effectief willen beheersen als zij de markt van digitale activa betreden.

Marina Khaustova, de huidige CEO van Crystal, zal het stokje aan Gupta overdragen. Zelf gaat ze aan de slag in haar nieuwe rol als Chief Operating Officer (COO). Khaustova benadrukt de groei van Crystal van een klein team in Kyiv naar een leider in de crypto compliance markt van de Europese Unie (EU). Ze onderstreept ook het belang van Gupta’s expertise en visie.

Het bedrijf is niet de eerste in zijn soort. Crystal Blockchain concurreert met andere spelers zoals Elliptic, Coinfirm en Chainalysis. Het bedrijf is in 2018 opgericht door Bitfury. Hoewel zijn roots uit Oekraïne komen is het gevestigd in ons eigen kikkerlandje.

EU versterkt crypto toezicht

Naast de inzet van Crystal Blockchain, zien we de adoptie van de technologie ook terug in nieuwe regelgevingen. De Europese Unie bereidt zich onder andere voor op de introductie van nieuwe regelgeving voor de crypto sector.

Dit initiatief, onthuld via een informeel document, zal naar verwachting in april door het Financial Services Committee (FSC) worden besproken, met als doel de controle over de snel evoluerende digitale financiële markt te versterken.

Met regelgevingen zoals de Markets in Crypto Assets Regulation (MiCA) en DAC8 toont de EU haar inzet voor een veiligere en transparantere crypto industrie. Het maakt deel uit van een wereldwijde beweging voor betere regulering in de sector.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment