Europese bank lanceert bitcoin en crypto handelsdiensten begin 2024

Stefan de Graaf


Raiffeisen Bank, een van de grootste banken uit Oostenrijk, is van plan om in het begin van 2024 crypto-handelsdiensten te lanceren voor particuliere investeerders. De bank uit Wenen zal deze crypto-diensten aanbieden in samenwerking met de crypto-beurs Bitpanda.


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Crypto handel op grote Europese bank

Vooralsnog zal de bank zijn handelsdiensten alleen aanbieden aan klanten die woonachtig zijn in Wenen. De Oostenrijkse hoofdstad is al ruim 97 jaar de vestigingsplaats voor het historische hoofdkantoor van Raiffeisen Bank.

Curt Chadha, leidinggevende op het gebied van innovatie bij Raiffeisen Bank, zegt:

“We beginnen in Wenen, waar ongeveer een kwart van de bevolking van Oostenrijk woont.”

De samenwerking tussen Raiffeisen Bank en Bitpanda wordt gezien als een strategische zet. Via dit partnerschap wil de bank zijn particuliere klanten de mogelijkheid bieden om met een klein bedrag deel te nemen aan de cryptomarkt.

In tegenstelling tot andere Europese banken, die zich meer richten op institutionele investeerders, wil Raiffeisen Bank hiermee de particuliere sector bij de cryptomarkt betrekken.

Het is volgens de Oostenrijkse bank een grote vooruitgang in de wereldwijde adoptie van crypto. Chadha beweert wel dat de handelsdiensten gericht zijn op klanten die digitaal vaardig zijn:

“De klant kan zijn mobiele apparaat gebruiken om via de Raiffeisen-app toegang te krijgen tot Bitpanda. De ervaring zal vertrouwd zijn, dus het bevestigen van een transactie werkt precies zoals een bankoverschrijving van rekening naar rekening.”

Cryptobeurs Bitpanda maakt handel voor bankklanten mogelijk

Het handelsplatform Bitpanda werd in 2014 opgericht in de hoofdstad van Oostenrijk. De cryptobeurs ondertekende in april van dit jaar een intentieverklaring met Raiffeisen Bank.

Door de samenwerking met Raiffeisen Bank zullen bankklanten toegang krijgen tot de handel in meer dan 250 verschillende cryptocurrencies, zoals bitcoin (BTC) en ripple (XRP).

Met de aankomende diensten van Raiffeisen Bank staat de financiële omgeving in Oostenrijk op het punt van een grote transformatie. De bank is ook betrokken bij proefprojecten voor de vernieuwing van handelsfinanciering middels een samenwerking met het Marco Polo blockchainnetwerk van R3.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment