EU wil crypto regels in Europa nog verder vernieuwen

Stefan de Graaf


Overheden van over de hele wereld werken aan constructieve regels voor de crypto-industrie. De Europese Unie wordt gezien als één van de meest progressieve overheden wat crypto en blockchain betreft. Markets in Crypto-Assets (MiCA) moet de EU op de voorgrond zetten. Als het aan het parlement ligt komt daar een goed beleid voor de metaverse bovenop.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

EU wil betere regels voor metaverse en crypto

Op dinsdag heeft de Committee of Internal Market and Consumer Protection (IMCP) van de EU gestemd over nieuwe metaverse regels. Het landenblok wil ervoor zorgen dat het minder afhankelijk is van andere landen voor de metaverse. Ook moet het Europese bedrijven steunen in hun ontwikkeling. Met 31 stemmen vóór, 2 stemmen tegen en 8 onthoudingen is het voorstel aangenomen.

In een persbericht schrijft het Europees Parlement dat het Europese waarden en zelfs fundamentele rechten moet promoten, en ook dat consumenten goed beschermd moeten worden. De bedenkers roepen op tot een ‘gelijk speelveld’ en een leidende rol voor de EU. 

Ook waarschuwt de commissie voor mogelijke gezondheidsproblemen als gevolg van metaverse-diensten. Hieronder vallen verslaving, slaapproblemen, negatieve invloeden op cognitieve ontwikkeling en ‘cyber sickness’. Laatstgenoemde houdt in dat je last van je ogen en gewrichten kunt krijgen als je bijvoorbeeld te lang naar beeldschermen staart.

Echeverria van de Spaanse EPP merkte op Europa het niet kan veroorloven achterop te liggen in de volgende digitale revolutie. Volgens hem moet de EU met alle macht proberen om niet dezelfde fouten te maken als in het verleden.

Europa aan kop van crypto regulering met MiCA

De EU timmert hard aan de weg als het gaat om regels voor crypto. En nu ook wat regels buiten crypto betreft. De metaverse is namelijk groter dan alleen de metaverse-projecten die gebruikmaken van blockchain. Zo is ook Facebook-moederbedrijf Meta druk bezig in deze sector.

Eerder dit jaar keurde het parlement MiCA goed. Dit regelpakket heet inmiddels MiCAR, en de crypto-industrie is er blij mee. Afgelopen zomer trok de EU dankzij MiCA enorm veel kapitaal aan, en drie Europese steden werden er op slag een ‘crypto-hub’ door.

Post Views: 172Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment